Båstad

Midsommarfirande på Bjärehalvön

En dans kring midsommarstången kan lätt fixas i år. Det finns gott om platser där det blir dans och lekar kring den blomsterklädda stången.

Dansen runt midsommarstången lockade deltagare i alla åldrar.Bild: Emil Langvad HD/NST
Båstad. På strandsängen i Båstad firas midsommar med dans till musikkåren. Thomas Andersson leder danslekarna. Stången kläs klockan 10, kom gärna med blommor och klockan 14 reses stången.
Norra Båstad. Villaföreningen arrangerar traditionellt midsommarfirande på planen vid Förbindelsevägen. Klockan 10 kläs stången och klocka 14 börjar dansen.
Riviera. Riviera Byalag arrangerar midsommardansen klockan 14.00 vid Hotel Riviera i Båstad. Widuo spelar och det blir glass och godis till barnen. Den 23 juni kläs midsommarstången kl 19.00, tag gärna med blommor!
Hov. Hovs Hembygdsförening firar midsommar med att klä midsommarstången och dans klockan 13.
Boarp. Firande i hembygdsparken, klockan 13.30 reses midsommarstången och därefter blir det ringdans med hjälp av folkdanslaget Lärgökarna. Även på midsommardagen, klockan 15 blir det dans kring midsommarstången.
Torekov. Klockan 10 kläs midsommarstången på hamnplanen och dansen börjar klockan 15.
Torekov. Även på First Camp i Torekov blir det midsommarfirande. Stången kläs klockan 10.30 och 13.30 blir det dans, Bror och Gullbritt med lergöksorkestern spelar och därefter blir det lekar för barnen. På kvällen blir underhållning av coverband.
Kattvik. Midsommarstången kläs klockan 13.30 och därefter dansas det. Ta gärna med blommor och kaffekorg.
Hemmeslöv. Efter sillunchen som slutar klockan 14 blir det dans kring midsommarstången och på plats finns ett folkdanslag. På kvällen blir det dans till levande musik.
Skicka in bilder på ditt midsommarfirande till internet@hd.se. Bilderna publiceras på hd.se under helgen.
Gå till toppen