Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

"Vi får se vad som händer"

Marcus Nilsson kommer allt närmare FCK. Peter Larsson lär bli en del av den affären. "Vi får se vad som händer", säger Larsson inför mötet med sin gamla klubb Halmstad.

Peter Larsson.Bild: Johan Persson Johan Persson HD/NST
I slutet av augustilöper lånet med FC Köpenhamn ut. Han har kopplats samman med en bytesaffär innehållande Marcus Nilsson och Alexander Gerndt. Enligt källor till Sporten med god insyn i HIF är Marcus Nilsson på god väg till FCK och då kan Peter Larsson bli en del av den affären. En mittback mot en mittback. Men själv vet Larsson ingenting.
— Vi får se vad som händer om det blir HIF, FCK eller något annat. Än så länge trivs jag bra här. Det har gått bra både för mig och laget, säger Peter Larsson.
Har du pratat något med FCK:s nye tränare Roland Nilsson?
— Nej, det har jag inte gjort.
Han spelar i HIF, men fostrades i Halmstad. FC Köpenhamnslånet Peter Larsson följer sin gamla klubb i den mån han kan och har koll på en förening som tappat sin identitet och där den nya modellen inte hunnit sätta sig.
— Det kändes att något behövde göras då det mesta varit på nedåtgående, men utfallet har inte blivit vad man önskat. Klart att det blir tufft när det inte blir som man tänkt sig. Det kom in en handfull spelare från Spanien och det är bara en av dem som spelar, det har varit många turer, säger Peter Larsson som följer sin gamla klubb i den mån han hinner.
I Halmstad flyter Nissan fram i sakta mak och det är inte som i Helsingborg där det kan storma rejält kring HIF.
— Klubben har tålamod och sparkar inga tränare, bland supportrarna finns det nog också ett större tålamod.
Mitt under Halmstads utsatta läge kommer HIF på besök. En match med derbykaraktär, men en blick i tabellen skvallrar om att det är två olika verkligheter som möts. Jumbon med blott en seger mot suveräna serieledarna.
— Vi leder allsvenskan, gjorde sju mål senast och spelade riktigt bra. Visserligen är jag försvarsspelare och var med om tre baklängesmål, fast ska man släppa in var det rätt match att göra det i, säger Peter Larsson med ett skratt.
— Fast matchen blir inte enkel. Halmstad slåss för sin överlevnad och behöver sin andra trepoängare desperat. Vi får inte slappna av och tro att vi är bättre än vad vi är. Allsvenskan är en serie där det inte funkar att slappna av.
Gå till toppen