Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Marcus Nilsson klar för Utrecht

"Du är välkommen tillbaka", skanderade HIF-klacken när det stod klart att Marcus Nilsson lämnar klubben för Holländka Utrecht.

— Det ska bli jättespännande, jag fick en bra känsla för hela klubben och deras satsning ser spännande ut. Vi (!) ska satsa på att komma så högt upp som möjligt i år, säger Marcus Nilsson direkt efter segern mot Djurgården
— Det känns samtidigt vemodigt. det är många bra killar i laget och publiken är fantastisk här.
Det återstår detaljer i affären. På tisdagen flyger Nilsson ner till Holland för läkarundersökning och därefter är det upp till klubbarna att komma överens om när han lämnar. Under andra halvlek spred sig HD-sportens avslöjande om flytten på läktarna och mittbackens namn dominerade sångerna.
— Jag fick många hyllningar i dag så om det var min sista match ska jag komma ihåg den som ett fint minne.
Affären som gör holländska Utrecht till Marcus Nilssons nya klubb har gått fort. I slutet av förra veckan hörde Utrecht av sig och samma dag HIF spelar hemmamatch mot Djurgården var det alltså klart.
— Jag kan bara säga att Utrecht har varit väldigt professionella under hela affären och därför har det också kunnat lösas snabbt, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.
Nilssons kontrakt med HIF går ut nästa år och det har egentligen aldrig varit riktigt aktuellt med en förlängning. Det ultimata för HIF vore att sälja i nästa transferfönster, det som öppnas vid årsskiftet.
— Självfallet vore det bäst, men med tanke på hur lite det var kvar på kontraktet är det bäst att sälja nu. Vi får betalt och vi vet vår position i fotbollsvärlden. det här är det stora transferfönstret och då måste vi anpassa oss, säger Jansson.
Hur mycket Marcus Nilssons övergång genererar vill inte Jansson gå in på.
Hur ser det ut med ersättare?
Eftersom vi har planerat efter det här scenariot känner vi oss förberedda. Vi ska vara medvetna om att Peter Larsson bara är på lån och vi kan förlora två mittbackar, men vi är förberedda, säger Jansson.
Marcus Nilsson gjorde sina första avtryck i HIF:s a-lag under Royal League 2007. Sedan dess har han tagit stora kliv framåt. Nu tar han steget ut på de stora arenorna, men ser redan fram emot att sluta cirkeln.
— Det är klart att jag precis som Chrisse (Andersson), Mattias Lindström och Erik Edman vill komma tillbaka hit när jag vänder hem, säger Marcus Nilsson.

En ung klubb

FC Utrecht bildades genom en sammanslagning 1970. Förra säsongen kom laget, som aldrig ramlat ur högsta ligan, nia i Eredivisie.
Staden: Hollands fjärde största med drygt 300 000 invånare.
Främsta framgångar: Tre Holländska cupguld (1985, 2003, 2004) samt ett ligaguld (innan sammanslagningen, 1957/58).
Tränare: Erwin Koeman, ex-förbundskapten för Ungern.
Hemmarenan: Stadion Galgenwaard (kapacitet 24 426 åskådare)
Bäste målskytt 2010/11: Ricky van Wolfswinkel (15 mål), som sedan en månad köptes av Sporting Lissabon.
Dirk Kuyt, Hans Van Breukelen, Co Adriaanse och Rob Witschge är kända namn som burit den rödvita UFC-tröjan.
Marcus Nilsson är inte ensam svensk i truppen. Nyligen värvade Utrecht mittfältaren Johan Mårtensson från GAIS.
Gå till toppen