Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Marcus i tårar efter avskedet

Derbyt mot Malmö FF skulle bli Marcus Nilssons sista framträdande i HIF-tröjan innan flytten till Holland. En varning i Kalmar satte stopp för det.

Han hade sett fram emot derbyt mot MFF som sista match i HIF-dräkten. Men nu missar Marcus Nilsson matchen på grund av avstängning och han kunde inte hålla tårarna tillbaka när han tackade fansen i Kalmar i går.Bild: PAUL MADEJ / SCANPIX
När matchen var över kom tårarna. Rydebäckssonen Marcus Nilsson har spelat färdigt i HIF. Egentligen var det tänkt att lördagens derby hemma mot MFF skulle bli det stora avskedet. Men efter 73 minuter på Guldfågeln arena i Kalmar stod det klart att så inte blir fallet.
– Jag fattar inte varför jag får en varning. Visst tar bollen på armen, men det är helt omedvetet. Är det gult kort skulle det delas ut hur många gula kort som helst i allsvenskan.
HIF förhandlade med Nilssons nya klubb, Utrecht, att mittbacken skulle ansluta till Holland först efter derbyt mot MFF. Dessvärre skulle det visa sig vara onödiga förhandlingar. I och med det gula kortet hamnar Nilsson på sex varningar och är alltså avstängd mot ärkerivalen, på hemmaplan, i det som skulle bli avskedsmatchen.
– Jag vet inte vad jag ska säga, det handlar om ett derby, som skulle bli sista matchen. Jag såg fram emot det så oerhört mycket, säger Nilsson och har fortfarande en halvtimme efter matchen svårt att sätta ord på besvikelsen.
Direkt efter slutsignalen var han framme hos domare Martin Hansson och på gesterna gick det med all önskvärd tydlighet att utlösa att Nilsson inte var överens om det gula kortet. Efter att ha pratat med Hansson gick han med tunga steg, trots segern, för att ta emot ovationer från den drygt 400 personer starka HIF-klacken. Då brast det och han gömde huvudet i den tröja han inte kommer bära igen på några år.
– När fansen tackade mig och jag verkligen förstod att det var sista gången som jag spelade blev det så. Då kom tårarna.
HIF-försvaret hade inledningsvis stora problem med Kalmars brasilianska anfallstrio. Ofta låg man för högt och Kalmar tilläts sätta in bollar bakom mittbackarna Marcus Nilsson och Peter Larsson.
Kalmars ledningsmål kom också då HIF-försvaret uppträdde virrigt. Daniel Mendes dribblade i straffområdet, fick med sig Pär Hansson på en utflykt och kunde sedan spela snett bakåt till en fri Daniel Sobralense som via Peter Larssons ben satte 1–0.
Ibland blev det tufft. Marcus Nilsson fick upp en armbåge i ansiktet på Daniel Mendes i minut 36 och det var början på något som såg ut som en vedergällningsjakt från Mendes sida matchen ut.
– Han ville väl ge igen och det kan jag ta om det är schysst. Det var inte direkt fult och då kan jag ta det, säger Nilsson.
Blir Mendes bjuden på inflyttningsfesten i Utrecht?
– Nej, jag tror inte det, säger Nilsson som till sist klämmer fram ett leende.

Allsvenskan

Kalmar–HIF 1–2
Gå till toppen