Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gerndts utvisning stoppade HIF:s segerplaner

50 minuters drömspel av HIF, en chockvändning av MFF och en Alexander Gerndt som blev utvisad. Skånederbyt på Olympia hade allt och slutade 2-2.

Derbyt blev en kvart försenat på grund av bråken på stan och förseningar med MFF-tågen. Men HIF hade inga problem att få igång spelet direkt.
Det var hemmalaget som hade ett stort övertag under den första halvtimmen. HIF hade bra tempo, passningsspel och mycket folk med i anfallen.
Rasmus Jönsson fick den första chansen i den tredje minuten. På en hörna nickade han nära mål, men MFF-målvakten Dusan Melicharek räddade.
Alexander Gerndt slog ett långt inlägg från vänsterkanten i den 14:e minuten och bollen nådde Christoffer Andersson som inte riktigt fick träff på skottet. Bollen var ändå väldigt nära att träffa Erik Sundin eller en MFF-back framför mål.
Rasmus Jönsson fick en ny bra chans i den 19:e minuten. May Mahlangu spelade fram Jönsson som dribblade sig fram och sköt ett vänsterskott som smekte Melichareks högerstolpe och gick utanför.
1-0 kom fem minuter senare. Efter ett fint anfall där många HIF:are var med hittade Alexander Gerndt in till Erik Sundin som med en liten styrning fick bollen i mål.
Det var oerhört stor HIF-dominans under första halvtimmen. Först i den 34:e minuten fick MFF:s sin första chans. Agon Mehmeti direksköt på volley, men skottet gick en halvmeter utanför.
Två minuter kom kvitteringen. Rasmus Jönsson blev av med bollen utanför eget straffområde och MFF fick in bollen till Agon Mehmeti som spelade bakåt till en fri Wilton Figueiredo. Pär Hansson gjorde en kanonräddning på Wiltons första skott och brassen andra skottförsök blev bortblockat av Erik Edman. Men bollen gick bak till Markus Halsti som sköt in 1-1.
Och chocken var inte över med det. I en kontring spelade Daniel Larsson fri Dardan Rexhepi som gjorde 2-1 till MFF med bara sju sekunder kvar av första halvlek.
HIF tryckte på från början i andra halvlek och kvitteringen kom redan efter åtta minuter. Rachid Bouaouzan lurade MFF-försvararna med en härlig dribbling utanför straffområdet och slog en perfekt passning till Rasmus Jönsson som helt fri enkelt sköt in 2-2.
Och HIF fortsatte att trycka på. Alexander Gerndt hade ett skott precis utanför i den 58:e minuten.
Minuten senare hittade Rachid Rasmus Jönsson med en ny instickspassning. Rasmus rundade MFF-målvakten Melicharek, men fick inte iväg något skott.
Tre minuter senare fick Rachid bollen efter en kort hörna. Holländaren dribblade fint på kanten och slog ett inlägg som Rasmus Jönsson inte fick träff på. Men han fick en ny chans och fick iväg en yttersida som Melicharek räddade.
MFF bytte ut målskytten Dardan Rexhepi och stoppade in Miljan Mutavdzic och gick över till att spela 4-5-1. Det gjorde att MFF fick lite bättre kontroll på HIF och hemmalagets press dog ut efter 65 minuter.
HIF-tränaren Conny Karlsson var ganska nöjd med resultatet, men inte att hans lag släppte kommandot i båda halvlekarna.
- Vi gör ungefär samma fel i andra halvlek som i första. Vi blev lite slarviga i positionerna och Ivo (Pekalski) blir lite mer dominerande än i inledningen och då styr han spelet lite för bra. Jag tycker 2-2 är rättvist, säger Conny Karlsson till Canal+.
I den 80:e minuten förlorade Alexander Gerndt en närkamp i offensivt straffområde mot Daniel Andersson och när Gerndt sprang tillbaka ut ur straffområdet slog han till Miljan Mutavdciz i bakhuvudet och fick rött kort direkt. Därmed är han avstängd i matchen mot Göteborg nästa helg och kommer inte att spela fler allsvenska matcher för HIF innan han blir proffs i Utrecht.
MFF hade en rejäl chans med en man mer i slutet. Men Omid Nazaris nick gick utanför mål.
HIF:s lagkapten Pär Hansson gjorde några bra räddningar, men han tyckte HIF borde haft en större ledning i första halvlek.
- Vi började matchen väldigt bra och gör 1-0 och har bud på mer. Sen har vi en kvart där i slutet som inte är bra. Malmö utnyttjar det och gör två mål. I andra halvlek tar vi över och gör 2-2, men sen går luften ur matchen lite och vi lyckas inte göra 3-2, säger Hansson till Canal+.

Lagen

HIF: Pär Hansson – Christoffer Andersson, Markus Holgersson, Peter Larsson, Erik Edman – Rasmus Jönsson, May Mahlangu, Ardian Gashi, Rachid Bouaouzan – Alexander Gerndt, Erik Sundin.

Bänken: Daniel Andersson, Joseph Baffo, Rasmus Lindgren, Mattias Freij, Simon Thern, Marcus Bergholtz och Emil Åberg.
Malmö FF: Dusan Melicharek – Markus Halsti, Pontus Jansson, Daniel Andersson, Ricardinho – Jiloan Hamad, Ivo Pekalski, Wilton Figueiredo, Agon Mehmeti – Daniel Larsson, Dardan Rexhepi.

Bänken: Dejan Garaca (mv), Yago Fernandez, Miljan Mutavdciz, Tobias Malm, Simon Kroon, Amin Nazari, Omid Nazari, Alex Nilsson (en ska bort).
Gå till toppen