Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så var matchen

Skånederbyt mellan HIF och MFF slutade 2-2 på Olympia efter en otrolig match. HIF dominerade långa stunder, men kunde inte avgöra. Alexander Gerndt blev utvisad i slutet och kommer inte att spela fler allsvenska matcher för HIF.

HIF–MFF, Olympia, kl 16
Aktuellt
HIF: Mattias Lindström (fotled) Hannu Patronen (kör för fullt, men har en bit till matchform) och Lucas Ohlander (nyopererad). Frågetecken på Johan Eiswoldh (framsida lår). Marcus Nilsson är avstängd.
Malmö FF: Jeffrey Aubynn (skadad), Jimmy Durmaz (avstängd).
Tränarsnack
Conny Karlsson, HIF: ”Vi är på hemmaplan med vår publik så det ska vara vi som tar tag i den där taktpinnen. Malmö kommer nog att ligga och kontra lite grand. Malmö spelar ungefär på samma sätt under Norling som under Roland Nilsson”.
Rikard Norling, Malmö FF: ”Alla vill ha svaren på var vi står, det vill vi också och därför är den här matchen spännande. Vi är favoriter, för vi är ett bra lag med riktigt bra spelare. I ett derby behöver man inte elda på för det kommer automatiskt inifrån spelarna".

Lagen

HIF: Pär Hansson – Christoffer Andersson, Markus Holgersson, Peter Larsson, Erik Edman – Rasmus Jönsson, May Mahlangu, Ardian Gashi, Rachid Bouaouzan – Alexander Gerndt, Erik Sundin.

Bänken: Daniel Andersson, Joseph Baffo, Rasmus Lindgren, Mattias Freij, Simon Thern, Marcus Bergholtz och Emil Åberg.
Malmö FF: Dusan Melicharek – Markus Halsti, Pontus Jansson, Daniel Andersson, Ricardinho – Jiloan Hamad, Ivo Pekalski, Wilton Figueiredo, Agon Mehmeti – Daniel Larsson, Dardan Rexhepi.

Bänken: Dejan Garaca (mv), Yago Fernandez, Miljan Mutavdciz, Tobias Malm, Simon Kroon, Amin Nazari, Omid Nazari, Alex Nilsson (en ska bort).
Gå till toppen