Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Grannar vill slippa biltvätt

Quick corners ägare vill bygga två tvättplatser utomhus, där kunderna kan tvätta sina bilar på egen hand. Men 23 grannar i Höganäshems fastigheter intill håller inte med om att det är en bra idé. De har skrivit på en protestlista.

De menar att verksamheten kommer att öka mängden trafik i ett redan belastat område, och att det är "helt förkastligt att tillåta en sådan verksamhet" i direkt anslutning till ett bostadsområde. Självtvätten skulle enligt protestlistan innebära "stor olägenhet för oss som bor här".
När de nuvarande ägarna tog över butikslokalen vid bensinstationen i början av 2009 planerade de också tvättplatser. Den gången avstyrkte miljökontoret idén, eftersom det skulle kunna störa grannarna i bostadsområdet intill. Sedan dess har förslaget omarbetats.
Den 1 augusti är sista dag för allmänheten i närheten att lämna synpunkter på bygglovsansökan. Den 11 augusti behandlas ansökan i byggnadsnämndens arbetsutskott.
Gå till toppen