Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Reaktorbygge en världsnyhet

Fastighetsägaren hade ingen aning om att 31-åringen försökte bygga en kärnreaktor i sin lägenhet. Men det blir inga åtgärder i efterhand.

Bild: Privat
Många medier har uppmärksammat mannen som försökte bygga en kärnreaktor i centrala Ängelholm. Kvällstidningar, dagstidningar, radio och tv har alla berättat om mannen. På tisdagen uppmärksammades nyheten bland annat av amerikanska Fox News, som valde att illustrera nyheten med en bild från den tecknade tv-serien Simpsons. Nyheten blev av en av Fox News tio mest lästa artiklar under tisdagen.
Mannen har själv länkat till en del av rapporteringen på internet. I flera forum där 31-åringen tidigare själv har skrivit om sitt experiment uppmärksammas han nu igen. Några skriver att han är en hjälte, andra att han ska ta det försiktigt. Vid ett par tillfällen föreslår de som kommenterar på olika forum att man ska starta ett konto där människor kan bidra med pengar för att betala böterna.
Backahill, som äger huset där 31-åringen har sin lägenhet, visste att polisen hade varit där. Men de visste inte vilka misstankar som fanns och de har inte fått någon information om det efteråt heller. Ägaren Svante Paulsson har inte hört talas om det.
– Jag har aldrig varit med om något sådant, men glädjande nog verkar det ju inte ha varit så farligt. Vi har fått veta att polisen skulle göra en husrannsakan, men sedan har vi inte fått veta mer, säger Svante Paulsson.
Gå till toppen