Helsingborg

Folkfesten runt fotbollen

Musik, dans, hoppborg och glass. Eskilscupen är inte bara fotboll, utan minst lika mycket en folkfest för hela familjen.

Ett fotbollslag värmer upp i solen genom att springa runt bajamajorna på parkeringen bakom The Tivoli. I bakgrunden hörs levande musik, det är gruppen Music On, åttamannabandet från Dunkers kulturhus som kör Michael Jackson.
En bit därifrån hörs jubel från läktarna. Någon av fotbollssveriges framtida stjärnor har gjort ytterligare ett brakmål. På andra sidan planen sitter ett gäng lite äldre åskådare tillbakalutade i sina solstolar och mumsar på kulglass.
Karin Strandberg är på Eskilscupen med sina två barn, men inte för att i första hand titta på fotboll. Sonen Olle Strandberg, 2,5 år slänger sig i den färgglada hoppborgen och även lillebror klättrar försiktigt upp. Hon har svårt att slita ögonen från dem.
— Vi kom bara förbi efter att ha uträttat några ärenden. Det är kul att cupen är inne stan, jag hade nog inte åkt någon annanstans för att besöka den. Nu får man ju se ett och annat mål på köpet, säger hon.
Tjejerna i DFK Hasko har nu avslutat rundorna runt toaletterna och samlas för lite stretching innan nästa match. Det blir deras fjärde i cupen och de ska då möta IF Centern.
— Vi är nervösa, för om vi vinner denna har vi chans att komma till A-serien, säger Ella Bensfelt, elva år.
Enligt henne är det bästa med Eskilscupen att hon får vara tillsammans med sina kompisar som hon har laddat länge med.
— Alla tjejer är ni klara?
— Jajamensan, fattas bara, Hasko, Hasko, Hasko! skriker laget innan de äntrar planen mittemellan The Tivoli och Dunkers.
Gå till toppen