Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Båstad

Klackarna i taket efter sylvasst lopp

Cassandra Love kom, sågs och segrade vid transvestiternas High heel race. Trots vissa bekymmer med utstyrseln.

Tvåa förra gången. Nu fick det räcka med hedersamma placeringar. Cassandra Love från Göteborg tog kommandot direkt i sina elva centimeter höga stilettklackar och sprang ifrån övriga transvestiter på Lyckantorget.
– Sju centimeter ska klackarna minst vara, men jag fegar inte, kommenterade segraren.
– Förresten tyckte jag själv att jag vann förra gången också. Då blev det målfoto, och det var fler än jag som ansåg att domarna gjorde fel. Men det är glömt nu.
Ur högtalarna strömmade Anna-Lena Löfgrens slagdänga "Vad är det för väder vi fått?" Och det kunde man verkligen undra. Inte var det bästa möjliga underlag för pumps och högklackade stövlar i snygga pastellfärger.
Sprintbanan var blöt och riskfylld och därför var antalet startande blygsammare än tidigare år. En revanschsugen Cassandra Love fick dessutom problem kort efter starten.
– Det är inte lätt att vara bystdrottning. Jag fick springa och hålla i brösten under hela upploppet eftersom de kommit i otakt, förklarade Cassandra, som ändå var ohotad etta.
Danska Jane, som var tvåa över mållinjen, var minst lika glad. I de två tidigare upplagorna av High heel race har hon brutit klacken och inte tagit sig i mål. Dessutom kunde hon glädja sig åt att hon tilldelades det nyinstiftade outfitpriset – till bäst klädda, eller kanske bäst utstyrda deltagare.
I klassen för icke-transvestiter vann Madeleine Svensson med kommunalrådet Anette Åkesson på en hedrande fjärdeplats... i och för sig var det bara fyra deltagare men ändå så nära prispallen det över huvud taget går att komma.
High heel race är en av höjdpunkterna under numera traditionella Båstadträffen för transvestiter. Totalt lockade det veckolånga höstmötet den här gången ett 80-tal deltagare från Sverige, Norge och Danmark.
Efter sprinteruppgörelsen väntade galadress, klackarna i taket och avslutningsfest.
Gå till toppen