Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Privat öronklinik i Ängelholm

Sedan mitten av augusti praktiserar öron-näsa-hals-specialisten Inga Malcus Enbom i centrala Ängelholm med landstingsavtal. Hon blir det första privata alternativet på området i kommunen och kommer närmast från läkarhuset Ellenbogen i Malmö.
På Ängelholms sjukhus välkomnas nyetableringen. Verksamhetschef Eva Bertelius-Nöögaard på öron-näsa-hals-mottagningen säger att man redan inlett ett samarbete.
– Jag är positiv å patienternas vägnar, tillgängligheten ökar. Vi har en planerad tidsbokning men får in en del akuta patienter. Och har vi kö kan vi skriva remisser, säger hon.
Kliniken kommer också ha kvällsmottagning en dag i veckan, något sjukhuset saknar. Väntetiden till sjukhusets mottagning är i mindre än 30 procent av fallen över två månader, det är inom ramen för sjukvårdsgarantin men skulle alltså kunna minska lite till.
Den nya öronkliniken finns på Cityhälsan. Där delar den lokal med allmänläkare Kerstin Klackenstam som övergår till att arbeta med skönhetsbehandlingar.
Inga Malcus Enboms område omfattar allt från allergi och sväljningsproblem till yrsel och Tinnitus, som är en av hennes specialiseringar.
– Det är en grupp patienter som har svårt att få hjälp någonstans, säger hon.
Gå till toppen