Annons

Annons

Nyheter

I skafferiet - äpple

Röda, gröna, små, stora, saftiga, smuliga, fasta, söta, syrliga – varje sort med sin charm och sina användningsområden.

Vi är mitt uppe i äppelsäsongen och de som har äppelträd brukar våndas över att ta vara på denna härliga, nyttiga frukt som egentligen är en skenfrukt, även kallat falsk frukt. Det betyder att frukten skapats inte bara av blommans fruktämne, utan även någon annan del av blomman. Vi som inte är lyckligt lottade med äppelträd brukar ibland ha turen att få någon påse av äppelodlande vänner. Då brukar jag, ivrigt påhejad av barnen, sätta en sötad bulldeg med extra mycket kardemumma i. När den jäst klart kavlar jag ut den till rektanglar, liknande pizzabottnar. På dem brer jag ett tunt lager med smör som jag rört med florsocker och vaniljsocker. Därpå tunt skivade äpplen tätt omlott och kanel samt lite malet råsocker eller muscavadosocker över. In i ugnen och baka i drygt 200 grader och ut kommer en ljuvligt doftande äppellängd till glädje för både stora och små.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy