Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rörlig bild stärker nyhetsbevakningen

Idag började fem nyanställda på Helsingborgs Dagblad. Eller rättare sagt på 24HD, som den nya tv-kanalen ska heta eftersom den sänder dygnet runt.
Det är en satsning jämförbar med när vi startade tidningen xtra, som blev City, för fyra år sedan, och hd.se för mer än 15 år sedan. Helsingborgs Dagblad var först bland landets tidningar med att publicera nyheter på webben.
Med 24HD fortsätter vi vår flerkanalsstrategi, som innebär att vi ska nå alla nordvästskåningar på konsumentens villkor. På det sätt som han eller hon önskar. Alla ska kunna känna sig informerade oavsett vilken kanal de tagit del av.
TV-distributionen håller på att förändras. Vi tittar allt mindre på den fina skärmmöbeln som traditionellt har intagit högsätet i vardagsrummet. Däremot ökar tittandet i rask takt på datorn och i handhållna apparater som iPads och mobiltelefoner. Ett tittande som inte följer givna tablåer. Med playfunktionen kan man titta när man vill och var man vill. Vi pratar inte om tv längre, utan rörlig bild. Det är också så vi ska se på 24HD. Det är en lokal satsning på rörlig bild för alla skärmar.
Kanalen kör igång 20 oktober. Då kommer reaktionen att bestå av elva personer. Huvudinriktningen blir snabb uppdatering av alla nyheter i Nordvästskåne. Dessa sänds i block om 20 minuter som rullar 24 timmar i sträck. Givetvis uppdateras de flera gånger om dagen. Det blir också möjligt att när som helst se nyheterna på webben om man inte har tillgång till en tv.
I detta 20-minutersblock ryms också olika program. Bland annat kommer vi att producera ett lokalt Efterlyst för vårt område. Det blir också lokala sportprogram förstås.
Tv-satsningen stärker våra redaktionella resurser. Jag ser framför mig att våra nyheter får ännu större genomslagskraft och längre livslängd när vi kan lansera dem i papperstidningen och följa upp dem både på webben och i tv under dagen och kvällen. Eller släppa dem i tv på kvällen och komma med en uppföljning i papperstidningen morgonen därpå.
Tv är framför allt ett känslomedium, medan tidningen är bäst på för att leverera fakta. Svältkatastrofen på Afrikas horn är ett bra exempel. Det är svårt att beskriva lidandet bara i text, men när vi ser tv-bilderna förstår vi katastrofens omfattning. Kombinationen text och rörlig bild ger oss möjlighet att heltäcka både tragiska och glada nyheter.
Det unika med 24HD är spridningsområdet som är detsamma som för tidningen. 24HD blir den första och enda kanalen som bara bevakar Nordvästskåne. Vi struntar i Knislinge, Bromölla och Blekinge, men kommer att synas och ses överallt vår del av Skåne.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen