Ängelholm

Fridolin besökte Ängelholm

På måndagen besökte Gustav Fridolin (MP) Ängelholm. Framför allt var språkröret intresserad av Strövelstorps skolas projekt modellskolan.

– Är han känd? Är han på teve?
– Ja, lätt att han är!
Några sjuor står utanför Strövelstorps skolas ingång. När en mörkblå bil kör in på parkeringen vänder sig en av dem till sina kompisar och frågar om namnet på den där kändisen.
– Hej Gustav! ropar hon när en av bildörrarna öppnas.
Den spenslige mannen ropar till svar:
– Hejsan!
Gustav Fridolin (MP), skåning och nybakat språkrör, besökte i går några av Ängelholms skolor. På förmiddagen var han på Nyhemskolan. Efter en snabblunch i skolmatsalen tog han sig därefter till Strövelstorps skola.
Anledningen var projektet modellskolan.
Projektet, som går ut på att lärarna parallellt med undervisningen vidareutbildas till master-nivå, drar inte igång på riktigt förrän i början av nästa år.
– Det verkar vara ett spännande projekt så jag vill helt enkelt höra mer om det, berättade Fridolin.
Förskollärare Ingrid Olsson erbjöd sin syn på projektet:
– Det är positivt för vi lärare får mer tid att samtala med varandra. Nu under hösten börjar vi läsa in litteraturen. Man blir aldrig för klok.
I samband med besöket presenterade Miljöpartiets lokalavdelning ett förslag om att ingångslönen för kommunens grundskollärare ska höjas till 26 280 kronor.
– I dag ligger den på mellan 23 000 och 24 000. Om vi inte höjer ingångslönen riskerar vi att skrämma bort bra lärare som i stället väljer en kommun med bättre betalt, sade Karl-Otto Rosenqvist (MP).
Gå till toppen