Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åtalas för fler biljettbedrägerier

Åtalet mot den 20-årige Landskronabo som vid 11 tillfällen sålt biljetter som aldrig funnits sväller. Han är redan åtalad för att ha kommit över 14 400 kronor med hjälp av biljettbedrägerier.

Ytterligare tre biljettköpare som aldrig fått något för sina pengar har tillkommit. De har köpt biljetter till musikfestivalen Sonisphere och tv-arrangemanget "Melodifestivalen". Därmed läggs 5 500 kronor till den summa som han lurat till sig.
Han åtalas också för bedrägeri mot en internetbutik där han med någon annans kontokort beställt en dator som han sedan hämtat ut på ett av postens utlämningsställen. Datorn är värd 2 825 kronor.
Samme 20-åring är sedan tidigare dömd för en rad bedrägerier med hjälp av datorer. Det största av dem genomförde han 2008.
Då handlade det om bankkonton som länsades på sammanlagt 400 000 kronor. Med hjälp av en webbsida sålde han nakenbilder till köpare som inte anade att de fick en så kallad "trojan" på köpet.
Viruset tog sig in i köparnas dator och gjorde att den då 16 år gamla Landskronabon fick tillgång till deras bankuppgifter.
I samband med det målet sa åklagaren, Johan Bülow, att "det handlar i botten om en väldigt duktig kille som borde hitta något annat att göra med sina datorkunskaper".
Gå till toppen