Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Himma

Soffor i tiden

Skön, praktisk och till rätt pris. Snygg ska den också vara. Och alla i familjen ska gilla den. Listan kan göras lång när det är dags att köpa ny soffa. Här kan du känna efter bland mjuka kuddar eller tänka till på en divan. Vi ger dig höstens bästa inspiration.

Det är färgstarkt i år. Soffsortimentet fullkomligt exploderar i klatschiga kulörer. Det mönstrade får stå tillbaka en aning för enfärgat med spännande strukturer, oväntade detaljer och raffinerade veck. De kantiga kloss-sofforna med byggbara system och divandelar står sig fortfarande starka men har fått sällskap av mjukare konturer, svängda ryggar och armstöd.
Den genomgående hösttrenden med kombinationen återhållsamhet och ombonat mys syns tydligt också i soffdesignen. Det är bland gosiga kuddar och mot rundade hörn vi ska koppla av när hösten kommer över oss. Det är i djupa, tillbakablickande skinnmöbler med häftade ryggar à la engelsk tebjudning vi ska söka skydd när regnet piskar mot rutan. Kuddar, sköna ytor att vila kinden mot, organiska mönsterslingor med klassiska förebilder där ögat kan gå på upptäcktsfärd.
Och så är det inne att visa benen igen. Ofta syns snygga, välsvarvade soffben med knoppar, klossar och tassar, men också modell högre, riktigt smala pinnben av trä eller metall. Över huvud taget är små, lite skruvade ögonfång i fokus. En knapp, en tofs, en accessoar i
Skulle du trots allt tröttna på soffvalet efter ett tag så kan du trösta dig med att det också blir enklare att köpa lösa klädslar. En pläd, ett par kuddar kommer du också långt med när du känner för en förändring. Huvudsaken är att du sitter bra, ligger bra och att din soffa fyller den funktion som just du vill att den ska fylla.
Gå till toppen