Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fazer ändrar Kina-förpackning efter påtryckningar

Fazers Kinapuffar kommer nu att få ett nytt utseende. Detta efter att HD:s journalist Patrik Lundberg i en krönika ifrågasatte påsens design.

Snart i ny förpackning.
– Vi har tagit till oss av de synpunkter som vi har fått, och kommer att ändra förpackningen, säger Sofia Liljefors-Edlund, kommunikationsdirektör på Fazer.
I krönikan skrev Patrik Lundberg bland annat så här:
”Att skämta om och skratta åt asiater tycks vara den enda rasism som kan gå obemärkt förbi. Det räcker att stretcha ögonen med fingrarna eller säga L i stället för R, så kiknar publiken av skratt. (...) Se bara på Fazers Kina-godis, vars förpackning pryds av en knallgul asiat med rishatt och ögon sneda som en lördagsfylla. Inte ett dugg bättre än Nogger black, glassen som gav upphov till ramaskri och fick dras tillbaka.”
Efter att krönikan publicerades uppstod en debatt om diskriminering och rasism vilket ledde till att flera läsare hörde av sig till Fazer.
– Jag har själv inte aktivt kontaktat Fazer, men jag är glad att andra har gjort det. Det är bra att Fazer tog till sig av kritiken. Alla har rätt att ändra sig, säger Patrik Lundberg.
Hur den nya förpackningen kommer att se ut vill Fazer inte svara på i nuläget.
Gå till toppen