Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hansson sågar försvarsinsatsen

HIF:s makalösa svit stannade vid 17 raka matcher utan förlust. Serieledaren föll i en sprakande match mot Elfsborg. Efteråt var lagkapten Pär Hansson kritisk. ”Det var mycket svängdörrar i defensiven”, säger han.

HIF:s målvakt Pär Hansson kunde knappast lastas för Elfsborgs tre mål. Han fick inte mycket hjälp av försvaret.Bild: Britt-Mari Olsson HD/NST
Fotboll.. HIF-keepern Pär Hansson har bara släppt in tre mål i en enda allsvensk match tidigare under säsongen (7–3 hemma mot Trelleborg). I går fick han för andra gången vittja sitt nät tre gånger i HIF:s 2–3-förlust i toppmötet mot Elfsborg. HIF hade chansen att i praktiken säkra SM-guldet.
– Det kändes som att den här matchen lika väl kunde ha slutat 5–3 till något av lagen, sammanfattar Pär efter att ha joggat ner och samlat tankarna efter nederlaget.
HIF tog ledningen med 1–0, men hemmalaget vände på steken. Niklas Hult nickade först in ett långt inlägg, därefter gjorde Anders Svensson 2–1 på en retur tio minuter in i andra halvlek. HIF kvitterade på straff innan Elfsborg turligt fixade segern när en frispark styrdes i mål via en hemmaspelare i muren. Pär kan knappast lastas för målen.
– Det kändes inte som att jag kunde ha gjort så mycket annorlunda. På första målet måste vi kanske vara lite mer vaksamma, på det andra gör jag en enhandsräddning innan han är först på returen. Det tredje var nog Elfsborgs mest turliga den här säsongen.
Elfsborg löpte runt på kanterna och skickade in mängder av inlägg i boxen. Det såg stundtals virrigt ut i HIF-försvaret.
– De skapade mycket målchanser och jag vet inte vad det beror på. De kom väldigt mycket en mot en på kanterna och då är Elfsborg svårslagna. Defensivt var det inte bra överlag och vi får prata om hur vi ska täppa igen luckorna framöver, säger Pär.
HIF har som bekant haft en stor spelaromsättning under transferfönstret, något som märktes tydligare i går än i de tidigare matcherna.
– Vi har inte den kontinuiteten som vi kanske borde haft, framför allt defensivt. Vi har släppt till för många chanser den senaste tiden och nu blev vi hårt straffade. Men det är bara att ladda om till nästa match, säger Pär.
HIF-mittfältaren Mattias Lindström sammanfattade den kommande slutspurten så här:
– Det här var en jättetung förlust och vi kan inte skylla på någonting. Men klarar vi inte ut det här nu förtjänar vi inte att ta guld. I år ska vi inte bli passiva i slutet, utan bara köra.
Gå till toppen