Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Intakt HIF-trupp väntar Gais

Konstgräset på Borås Arena skördade inte några direkta skadeoffer i HIF-truppen och håller det sig så har Conny Karlsson i det närmaste en full trupp att välja ur mot Gais.

Thomas Sörum i kamp med Elfsborgs Daniel Mobaeck.Bild: Britt-Mari Olsson HD/NST
Det var ingen direkt guldfrossa på Olympia under torsdagsförmiddagen. Det mesta flöt på som vanligt med halva styrkan på gymmet och de spelare som inte fått någon eller sparsamt med matchtid tränade med boll på Olympias plan 2.
Ingen i hela HIF-truppen avstod träning, en ovanlig syn på höstkanten och det innebär en i det närmaste fullt frisk trupp för Conny Karlsson att välja spelare ur. Det är bara Johan Eiswohld och Lucas Ohlander som inte är uppe i matchtempo.
Christoffer Andersson som byttes in i förlustmatchen mot Elfsborg var med på torsdagens lätta träning med boll, men hade ont i en fot.
— Jag kände inget av min gamla skada (låret). Däremot fick jag ont i foten under natten och fick ta tabletter och lite behandling inför träningen, säger Christoffer Andersson.
Någon fara för Anderssons medverkan mot Gais ska det inte vara.
— Det ska inte vara någon fara. Det är nog relaterat till konstgräset som är ett hårdare underlag samtidigt som det alltid är vanskligt när man byter underlag. Vi har konstgräs vi kan träna på innan, men det är inget vi väljer att göra om vi inte behöver göra, säger HIF:s sjukgymnast Mattias Svensson.
Det var inte heller någon skada som fick HIF-anfallaren Thomas Sörum att byta mot Elfsborg på onsdagskvällen.
— Sörum hade bara krampkänningar och fick därför byta i 85:e minuten, det är ingen fara med honom, säger Mattias Svensson.
Mittbacken Hannu Patronen tränade också för fullt under torsdagen.
Rachid Bouaouzan och Erik Wahlstedt drog på sig varningar mot Elfsborg. Det kunde blivit ytterligare ett kort på Wahlstedt då han kom ut i andra halvlek med nummer 13 på ryggen. Wahlstedts tröja nummer 23 hade Rachid Bouaouzan snappat åt sig. Dock nöjde sig domare Stefan Johannesson med en åthutning och ett tröjbyte. När Luton Shelton gjorde samma misstag på Råsunda 2006 blev han varnad och därmed avstängd påföljande omgång. Vilken tröja Shelton skulle haft på sig? Jodå, nummer 13.

Så kan HIF ta guld

I dag spelar HIF och AIK i den 27:e omgången av 30. På lördagen förlorade Elfsborg mot Mjällby men Elfsborg har fortfarande en liten chans till SM-guld om HIF inte vinner i dag. Förutsättningarna inför dagens matcher är följande:
HIF tar guld om laget vinner mot Gais samtidigt som AIK max tar en poäng mot MFF (det vill säga inte vinner).
Alla andra resultat denna omgången gör att guldstriden inte avgörs denna helgen.
Så här ser söndagens spelprogram ut:
Kl 14.00 Gais–HIF.
Kl 16.30 MFF–AIK.
Toppen av tabellen inför dagens matcher ser ut så här:
HIF 58 poäng (28 plusmål).
Elfsborg 51 poäng (15 plusmål). En match mer spelad.
AIK 50 poäng (17 plusmål).
Gå till toppen