Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre döms för lägenhetsinbrott

Tre män döms till dagsböter efter att ha gjort inbrott i en lägenhet på Koppargården den 17 september 2010. En fjärde inbrottstjuv saknas.

Polisen fick larm om att det pågick inbrott i lägenheten strax före klockan ett på natten det aktuella datumet. Då hade en granne sett hur fyra män bröt upp en lägenhetsdörr och bar ut saker.
När polis kom till platsen såg de tre män lämna trappuppgången. Två av dem bar på en tv. Konstaplarna skrek "polis" varpå de släppte tv:n.
Den ene mannen, en 27-åring, lade sig ner på marken. De andra två, 39 respektive 24 år gamla, lade benen på ryggen men greps snart i närheten.
De tre nekar till inblandning i lägenhetsinbrottet. 27-åringen menar att han bara råkade promenera förbi och att de egentliga rånarna släppte tv:n framför hans fötter när de blev skrämda av polisen. 39-åringen hävdar att han blev ombedd att hjälpa till i en utflyttning när han gick förbi.
Men tingsrätten trodde inte på deras versioner.
Förutom tv:n var inbrottstjuvarna på väg att stjäla en dvd-spelare, ytterligare två tv-skärmar och en bärbar dator. Två av männen hade varsin dansk 500-kronorssedel i fickan, vilket också saknades från lägenheten.
De tre männen döms till villkorlig dom och 80 dagsböter. Det betyder i det här fallet böter på 4 000 kronor, plus ersättning för den förstörda lägenhetsdörren.
I domarna är inbakat straff för innehav och brukande av narkotika.
Den fjärde inbrottstjuven saknas fortfarande.
Gå till toppen