Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

HIF enkelt till final

När matcher gäller något vinner HIF. Så också i cupsemifinalen mot Örebro. Efter klara 3-1 kan de allsvenska mästarna ta en ny titel nästa lördag.

Bild: Johan Persson HD/NST
Örebro SK hade allt spela för efter ett misslyckat allsvenskt år där det tippade topplaget slutade 12:a. HIF:s enda morot var möjligheten att fylla på prisskåpet ytterligare.
Den moroten räckte.
Matchen slutade med klara 3-1 till gästerna från Helsingborg, men det kunde blivit större siffror.
– Man var lite orolig att man bränt det mesta krutet, men från första stund här gör vi en riktigt bra match. Visst skapar Örebro en del, men sett till det stora hela så är vi värdiga vinnare, säger HIF:s lagkapten Pär Hansson
Redan i den fjärde spelminuten kom Thomas Sörum fri med Johan Alvbåge (som gjorde sin sista match i ÖSK-tröjan). Norrmannen blev bryskt stoppad av Alvbåge, något som borde renderat i straff och målchansutvisning, men domare Martin Hansson valde att fria.
I minut 13 fick HIF ett nytt läge efter hörna, och förvaltade det på bästa sätt. Thomas Sörum skarvade vidare en boll till Alvaro Santos nere vid kortlinjen. HIF-anfallaren fick en utrusande Alvbåge i ryggen, men han lyckades vända bort målvakten och lobba in ledningsmålet, vackert.
Resten av halvleken handlade om ett kontrande ÖSK mot ett HIF som spelade ett varierat kortpassningsspel, företrädelsevis via kanterna. Det kunde blivit en klarare pausledning, men det stannade vid 1-0. Och faktum är att Örebro vaknade till de sista minuterna innan paus och hotade HIF efter tre hörnor i rad.
– Det var en ganska chansrik match med två bra lag. det är lite annorlunda att spela på det här plastgräset där det går lite snabbare, så det var bra att vi fick träna på plast i veckan, säger Hansson.
Andra halvlek började slarvigt och sömnigt från båda lagen, med ett visst ÖSK-övertag. Men målskyttet fortsatte HIF att stå för, med stor hjälp av hemmalaget.
I minut 62 tog sig Rachid Bouaouzan runt på vänsterkanten och slog ett flackt inlägg mot främre stolpen där Markus Holgersson befann sig. HIF-backen noterades inte för något mål, för den som stötte in 2-0 heter Patrik Haginge och spelar i Örebro.
Rachid Bouaouzan blev själv målskytt då han väggspelade med Jörgen Skjelvik och lyfte in 3-0.
– Ett skitmål, men det räknas och det är det enda som räknas, säger Rachid med ett skratt.
Med sex minuter kvar av ordinarie tid reducerade Paulinho med ett stenhårt skott i nättaket bakom Pär Hansson.
Då hade HIF redan tankarna på ännu en fest på Olympia.
– Vi har haft fokus på allsvenskan ända fram till i söndags kväll. Vi vet att inget lag tidigare har vunnit trippeln (supecup, allsvenska och cup) och den går vi fullständigt för, säger Pär Hansson
Gå till toppen