Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ajsel erbjuds inget nytt kontrakt

Landskrona storstädar i truppen och Ajsel Kujovic är en av dem som inte får nytt kontrakt. Men ytterligare en trio BoIS-are har gjort sitt i klubben.

Christoffer Tapper Holter grattar Ajsel Kujovic efter 2–0-målet mot Västerås – men nu har bägge gjort sitt i BoIS.Bild: Roland Bengtsson HD/NST
Ajsel Kujovic var en tung pjäs, han gjorde bland annat sju mål, när Landskrona spurtade sig kvar i superettan. Men Ajsel har inte erbjudits någon fortsättning och nu har den spelskicklige anfallaren förmodligen gjort sitt i BoIS.
– Vi inser att risken är stor att han lämnar, säger sportchefen Mats Aronsson. Men i dagsläget är vi inte beredda att ge honom något nytt avtal och då måste vi ta den här risken.
I våras kom Ajsel tillbaka till BoIS, efter flera år utomlands och efter en sejour i Halmstad, och då kom parterna överens om att bara köra ett ettårigt avtal. Ajsel själv ville i första hand komma tillbaka efter flera tunga skador och BoIS ville vara lite försiktiga, just med tanke på skadebakgrunden. Vi har inte lyckats nå Kujovic för en kommentar, men enligt Aronsson har Ajsel återigen velat skriva ett nytt ettårskontrakt.
– Vi har sagt nej och det beror i första hand på att vi måste avvakta och se hur övriga truppen kommer att se ut.
Förmodligen är det så att Landskrona i stället vill satsa på Utsiktens skyttekung Sonny Karlsson, som i första hand kan användas som central anfallare, precis som Ajsel Kujovic.
– Vi har kommit en bit med Sonny, men det är inte helt klart och det lär det inte bli förrän vi gjort upp med våra tränare, kommenterar Mats Aronsson.
Henrik Larsson och Hans Eklund är fortfarande huvudspåret – "Vi måste ha koll på alternativ, men vi har inte snackat med några andra" – och Aronsson hoppas att de kan slutföra förhandlingarna under den här veckan.
– Ja, det vore skönt att komma till skott så fort som möjligt och det är inga jättestora grejer som skiljer. Så jag hoppas att vi snart ska vara överens.
Eftersom tränarfrågan trots allt ännu inte är helt på plats föredrar BoIS-ledningen att avvakta med en del beslut på spelarsidan. Försöken att behålla målvakten Ivo Vazgec fortsätter dock och förutom att Ajsel Kujovic fått nobben är det också redan klart att varken Adam Svensson eller Jesper Olsson får stanna.
– Det är två lovande killar, men för både Adam och Jesper handlar det om att få mer speltid och därför ska vi se om vi kan hitta en lösning där vi kan fortsätta att följa dem. Eftersom låneavtalen skrotas måste vi ju jobba lite annorlunda i framtiden.
Ytterligare en spelare försvinner men i Christoffer Tapper Holters fall handlar det om att han själv tackat nej till en fortsättning.
– Jo, det stämmer, säger Christoffer. Jag fick ett nytt förslag, men det kändes inte rätt att skriva på. Efter drygt två år på bänken måste jag testa något nytt, det inser säkert alla.
Tapper Holter har precis inlett uppdraget som tränare för Wormos damer, tillsammans med BoIS-polaren Max Mölder, och han har inga planer på att hoppa av:
– Jag letar ny klubb, men det finns ju alternativ även om jag bor kvar i Landskrona.

Så blir superettan 2012

Efter de avslutade kvalen är det nu klart att följande 16 lag ska spela i superettan nästa år och vi kan konstatera att det blir en ganska stark sydsvensk prägel på serien:
Trelleborg
Halmstad
Ängelholm
Öster
Degerfors
Brommapojkarna
Falkenberg
Ljungskile
Assyriska
Landskrona
Hammarby
Jönköping
Värnamo
Brage
Umeå
Varberg
Gå till toppen