Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Blomberg på väg bort från ÄFF

Antonio Rojas lämnade Ängelholm för degraderade Halmstad BK. Nästa spelare att gå samma väg kan bli Johan Blomberg.

Gör Johan Blomberg förre ÄFF-aren Antonio Rojas sällskap i HBK?Bild: Johan Persson HD/NST
Halmstads BK fortsätter att förnya sitt lag efter degraderingen från allsvenskan. Sedan tidigare är Falkenbergs måltjuv Mikael Boman klar för HBK och mitt under Ängelholms FF:s allsvenska kval mot Syrianska stod det klart att även Antonio Rojas tar klivet över Hallandsåsen från ÄFF till HBK.
Samma resa kan nu Johan Blomberg göra.
— Det stämmer att jag har pratat med Halmstad och varit uppe och träffat dem, säger Johan Blomberg när Sporten får tag på honom efter att ÄFF spelat en intern hockeymatch!
Johan Blomberg kom från Lunds BK inför säsongen 2009. 24-åringen noterades för 23 matcher för ÄFF i år och gjorde ett viktigt mål i kvalet mot Assyriska då han dundrade in den frispark som betydde 2–1 i första kvalmötet till allsvenskan. Kanonträffen räckte inte till allsvenskt spel och vid årsskiftet går Blombergs kontrakt med ÄFF ut.
— Jag vet inte riktigt vad som händer. Jag har fått ett kontraktsförslag från ÄFF att ta ställning till, men jag vet inte hur jag ska göra, säger Blomberg.
Enligt uppgifter till Sporten har ÄFF lagt ett bud med en månadslön på 18 000 kronor i månaden.
— Jag vet inte vad Halmstad erbjuder ekonomiskt, men det är ju en storklubb och det är klart intressant. Det ekonomiska spelar in, men även andra saker runt om är viktiga.
Även ytterbacken Andreas Karlsson som kom från HIF 2009 är på väg bort. Han gjorde bara ett inhopp under året och får söka ny klubb då kontraktet inte förlängs. Enligt uppgifter till Sporten är Kristianstads FF det hetaste alternativet för 21-åringen.
ÄFF tränar till och med 25 november, därefter är det semester till 7 januari. Om Johan Blomberg finns med på den träningen är högst oklart.
— Vi får se. Jag tar ett beslut inom de närmaste veckorna, säger Johan Blomberg.
Gå till toppen