Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Tangnes tar över som Rögletränare

En medioker höst gör att Rögle rör om ordentligt i ledarstaben inför den allsvenska omstarten. Efter fem veckor som huvudtränare ersätts Roger Hansson av klubbens framgångsrike juniortränare Dan Tangnes. Dessutom kommer Kenny Jönsson in och förstärker ledarstaben. "Jag hoppas kunna tillföra gruppen ny energi", säger Dan Tangnes till Sporten.

Dan Tangnes går från att leda J20 till att bli ny headcoach i A-laget.Bild: JOHAN PERSSON
När Röglespelarna checkade in på söndagsmorgonen efter några dagars ledigt för ett träningspass möttes de av ett överraskande besked. Tränarstaben hade både förändrats och fördubblats till antalet.
Klubbens framgångsrike juniortränare, Dan Tangnes, är ny huvudtränare medan Roger Hansson får efter fem veckor som huvudtränare återgå till jobbet som assisterande tränare ihop med Magnus Wennström. Dessutom kommer förre världsbacken Kenny Jönsson tillbaka i ledarstaben – nu som assisterande tränare på deltid.
32-årige Tangnes har tränat Rögles A-juniorer i ett och ett halvt år och har gjort stor succé. Laget leder J20 superelit. Nu ska han debuteras som seniortränare:
– Det känns roligt, annars hade jag inte hoppat på det här uppdraget. Jag känner att jag kan tillföra gruppen något, exempelvis ny energi. Jag tror vi kan bli tydligare både på träningar och matcher och när vi dessutom blir fyra istället för två tränare så måste det bli bättre. Roger och Magnus har inte kunnat hinna med och sett allt innan, säger Dan.
Någon större förändring i spelet blir det inte:
– Nej, jag förespråkar samma sorts ishockey som mina företrädare. Det ska spelas med energi och fart. Det primära att gjuta nytt mod och energi i truppen. Träningskvaliteten ska höjas. De behöver få självförtroende, säger Dan.
Ytterligare ett nytt ansikte dök upp i tränarstaben på söndagen, Kenny Jönsson är tillbaka. På deltid.
– Jag ska vara med på alla träningar samt alla hemmamatcher. En lösning som passar mig perfekt, säger Kenny.
Kenny var assisterande tränare förra säsongen men fick inte plats i den nya tränarkonstellationen sedan han ångrat sitt nej för sent.
Under hösten har han istället jobbat lite på Rögles marknadsavdelning.
– Jag är grön-vit i hjärtat och har lidit lika mycket som supportrarna när det gått tungt i höst. Jag ska främst ha hand om backar och försvaret. Jag känner att jag kan bidra med något och gjuta lite mod i killarna, säger Kenny.
Den nya tränarlösningen har arbetats fram under helgen, Dan Tangnes tackade ja till erbjudandet på lördagskvällen, ledde träningen på söndagen och skyndade sen hem för att packa en väska för avresa till Mora där han på måndagskvällen leder Rögle för första gången.
– Räkna inte med några revolutionerande förändringar direkt. Jag vet knappt vad vi kan ställa upp med för lag, det är rätt så många som saknas, säger Dan.
Sjukdom härjar i Rögle, klart är att Daniel Glimmenvall och Magnus Häggström missar Mora-matchen. Backen Sean Curry hade också feber men mådde bättre och följde med upp på resan. Sen tidigare saknas långtidsskadade anfallarna Christopher Liljewall, Andrée Brendheden, Dennis Everberg och Alexander Johansson.
– Två backar på landslagsuppdrag ansluter i Mora på måndag, Jesper Jensen och Aleksander Bonsaksen, säger Dan.
Gå till toppen