Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Döms för häleri av mobiltelefoner

De två männen hade fem stulna mobiltelefoner i ryggsäcken när de greps i Landskrona. Nu får de till villkorlig dom för häleri.

I slutet av september grep polisen två män i Landskrona, 28 respektive 24 år gamla.
Männen har uppgett att de var på väg till Köpenhamn från en ort i Mellansverige. Innan de skulle åka över Öresundsbron hade de stannat i Malmö för att träffa en vän.
I Malmö träffade de en man som sålde mobiltelefoner från sin bil. Mannen visade mellan fem och tio telefoner och 28-åringen köpte två Iphone för 400 euro. 24-åringen köpte tre telefoner.
När de skulle lämna Malmö hamnade de på fel tåg och fick kliva av i Landskrona. Där blev de omhändertagna av polis som hittade de fem mobiltelefonerna i en ryggsäck som den ene mannen bar.
28-åringen har berättat att han skulle skicka telefonerna till sina släktingar. Hade han vetat att de var stulna hade han aldrig köpt den, förklarade han för rätten.
Mobiltelefonerna stals i Skövde i slutet av sommaren. De är värda sammanlagt 20 000 kronor.
Männen, som saknar fast adress i landet, döms för häleri. Brottet motsvarar en månads fängelse, men eftersom de är tidigare ostraffade och det inte finns anledning att tro att de ska fortsätta sin brottsliga bana blir det bara villkorlig dom. Männen har dessutom suttit häktade drygt en månad.
Männen ska betala 750 kronor i skadestånd till en av de bestulna. De ska också betala 500 kronor till brottsofferfonden.
Gå till toppen