Helsingborg

Vådan att starta en tv-kanal

Att någon med frenesi drar ett finger över sin hals och pekar på dig är aldrig ett gott tecken.
Framför allt inte när du står i en liveintervju i Radio Malmöhus med ynka minuter kvar till starten HD:s nya tv-kanal och personen som hytter med fingret mot dig är ansvarig för tekniken på kanalen.
Det vore en underdrift att påstå att jag i det läget blev något nervös. Och på samma sätt vore det en överdrift att påstå att jag hade på fötterna, när jag i mitt tycke, till synes lugnt och utan att darra på rösten, övertygade radioreportern att vi inte hade några teknikproblem. Och det var ju sant. I alla fall fram till just det ögonblicket.
För jäklar vad det hade flutit på bra de där månaderna sedan beslutet togs att HD skulle starta en tv-kanal. Från abstrakt idé till färdigbyggd studio och en fulltalig och vässad redaktion på några få ynka månader var något alla inblandade var stolta över.
Intervjun, ja den avslutades snabbt men inom anständighetens gräns hoppas jag. Och en något stressad tekniker fick till slut rätt på problemet. Med en tidsmarginal på ett par minuter kom så 24HD:s första nyhetssändning ut i tv. Och sen dess har det rullat på. Jag tycker inte att vi är alltför självgoda när vi dryga två månader och hundratals nyhetssändningar och program senare konstaterar att det har blivit jäkligt bra så här långt.
Men det betyder inte att vi kommer att luta oss tillbaka under 2012, nej några överraskningar ska vi nog kunna bjuda er tittare på. Så se till att hålla koll på 24HD även under det nya året.
Gå till toppen