Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förening sätter upp skyltar

Fredrik Leonardsson är ordförande i bostadsrättsföreningen Kungen där den 65-åriga kvinnan halkade och fick rätt till ersättning.
– Vi kommer att sätta upp skyltar just på de här passagerna, säger han.
Området där hon halkade är klurigt. Det är inte helt klarlagt var gränsen mellan kommunens och föreningens mark går.
– Vi har ett cykelstråk som är kommunens mark. Det går rakt igenom våra marker.
Staketen är uppsatta för att skydda cyklister och gångtrafikanter mot bilister. Men när de sattes upp en gång i tiden, sattes de så tätt att traktorn som skottar inte kommer igenom.
Och på ena sidan skottar föreningen. Och på andra sidan skottar kommunen. Däremellan lägger sig snön i vallar.
– Vill man gå där får man göra det, men föreningens ståndpunkt är att man går där på eget bevåg, det är en genväg och det finns en annan väg som är säker. Sedan kan man önska att det inte hade hänt, det är synd att hon får lida av det.
– Tingsrätten verkar ha haft svårt att hantera frågan, men på något sätt valde de till hennes fördel och det är bara för oss att köpa, säger Fredrik Leonardsson.
Kvinnans skadestånd betalas av bostadsrättsföreningens försäkringsbolag. Föreningen får stå för självrisken, men föreningen vill inte nämna någon summa.
Gå till toppen