Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bestulen av falsk hemtjänst igen

Vid minst två tillfällen har en och samma person utgett sig för att vara hemtjänst och sedan stulit hemma hos en och samma man. Den här gången försvann drygt 1 000 kronor.

Vid 15.30 på måndagen blev en man i 80-årsåldern bestulen på en plånbok i sitt hem på Vallgatan.
Mannen fick ett telefonsamtal från en kvinna som utgav sig för att vara från hemtjänsten och att han ville bli insläppt. Den äldre mannen gick henne till mötes.
Inne i lägenheten började kvinnan att leta igenom bostaden. Under tiden kom ytterligare en person, en man, och började prata med den äldre mannen.
När kvinnan och mannen lämnat lägenheten, upptäckte den äldre mannen att plånboken med drygt 1 000 kronor var borta.
Samme äldre man har även tidigare blivit bestulen i sitt hem på Vallgatan, troligen av samma personer.
Den 9 januari ska han ha släppt in samma kvinna som även då sa sig komma från hemtjänsten. Troligen i samarbete med någon annan försvann därefter en dator från lägenheten.
För polisen berättade mannen då att kvinnan även tidigare hade besökt honom och att han inte trodde att hon jobbade för hemtjänsten på riktigt.
Enligt mannens signalement ska kvinnan vara 20–25 år gammal och mannen 25–30. De ska prata svenska med brytning.
Gå till toppen