Landskrona

Ridklubbar tog emot stipendier

På fredagseftermiddagen tog Landskrona ridklubb och Viarps kör och ridklubb emot stipendier från Lions.

Representanter från klubbarna tar emot checkarna på ett värde av 10 000 vardera. Från vänster: Suzanne Johannesson, Bitte Karlsson Petersson, Åsa Hansson, Elvia Reinhold och Kerstin Stråmark JohanssenBild: Emil Langvad HD/NST
Välgörenhetsorganisationerna Lions club Landskrona och Lions club Landskrona/Citadella delade under fredagseftermiddagen ut stipendier till Viarps kör och ridklubb och Landskrona ridklubb på Café Nell Walden på museet. Föreningarna mottog checkar på ett värde av 10 000 kronor vardera.
– Pengarna kommer väl till pass och kommer att användas främst till att utbilda våra unga teorilärare och stallvärdar, säger Suzanne Johannesson, ridskolechef på Viarps kör och ridklubb.
Även Nina Hansson, verksamhetschef på Landskrona ridklubb, vet vad pengarna kommer att gå till.
– Vi har länge velat ha nya hinder och därför kommer pengarna att gå till det, säger hon.
Stipendiet delas ut med motiveringen att klubbarna är mycket aktiva med barn och ungdomar som är funktionshindrade.
– Båda klubbarna har ett stort antal ungdomar som spenderar en stor del av deras fritid på klubbarna. Där får där de lära sig att ansvar, respekt och vänskap, säger Kerstin Stråmark Johanssen, president på Lions club Landskrona/Citadella
– Att det är många flickor i klubbarna har också spelat in, då det är genom vårt luciatåg som vi har samlat ihop pengarna.
Gå till toppen