Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gasbuss började brinna under färd

Med bussbranden i Helsingborg i färskt minne fattade sig bussföraren snabbt när det luktade bränt i en buss i Landskrona på torsdagen.

Klockan var 10.30 när det luktade bränt i en stadsbuss som körde på linje 1 på torsdagen. Föraren stannade vid hållplats Skogen på Stenorsvägen och bad alla passagerare att lämna fordonet.
Med en brandsläckare i handen öppnade han luckan till motorrummet längst bak och såg att det vällde ut svart rök. Han tömde pulversläckaren och ringde sin chef.
Chefen heter Almir Emrovic och är driftchef på Nobina i Landskrona:
– Jag tänkte "shit" med tanke på det i Helsingborg, säger han.
Han själv och verkstadspersonal åkte till platsen. De konstaterade att de inte kunde hitta någon brand ombord och körde bussen sakta till depån på Andra tvärgatan.
– Vi ställde den mitt på gården och öppnade lucka efter lucka för att se om vi hittade något. När vi öppnade en sidolucka såg vi en väldigt liten låga i avgassystemet, säger Almir Emrovic.
De ringde SOS Alarm och tömde flera brandsläckare under tiden.
Den drabbade bussen var en gasbuss, precis som i Helsingborg. Den var av märket MAN, precis som den ena bussen i Helsingborg, men inte av samma modell.
Den här gången brann det som sagt bara i avgassystemet, där ingen gas finns.
Bussen står nu i Nobinas verkstad, där den kommer att undersökas. I nuläget är det oklart vad som orsakade branden.
– Det blir en större utredning i företaget. Vår säkerhetschef i koncernen kommer hit, säger Almir Emrovic.
Gå till toppen