Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Årets Helsingborgsrevy tar form

Det är en blandning av komik och kaos när Helsingborgsrevyn bjuder in till repetition inför vårens premiär av "App to dejt – en revy i tiden".

– Här råder allmän förvirring, som vanligt. Men det är så det är att repetera, säger Lennart Jensen och slår ut med armarna i en gest som skulle kunna omfamna hela ensemblen.
Runt omkring honom i lokalerna på Hedens fritidsgård springer revyentusiaster runt och förbereder ännu en genomgång. Det är mycket som ska falla på plats. Men några premiärnerver verkar det inte vara tal om när gruppen river av första akten.
– Hejsan! Här är vi igen..., sjunger alla och övar sina danssteg.
– ... nu ska vi ha kul och se vad som hänt uti vårt ekorrhjul. Med roliga sketcher presentera så'nt som hänt och dig chockera.
Lennart Jensen är ordförande i revyföreningen och en sann eldsjäl. För två år sedan väckte han den vilande Helsingborgsrevyn till liv.
– Det finns ett behov i den här stan av att roas, säger han som själv länge saknat en revy i Helsingborg.
Årets show är den andra i ordningen och beskrivs som en nummerrevy, givetvis med lokal prägel.
Precis som fjolårets uppsättning är det en revy i tiden. Skämten byggs på aktuella frågor, vilket inte minst namnet "App to dejt" hintar om.
– I dag är det ju så att man har en app till precis allting som man gör, säger Lennart Jensen och flinar .
– Ja, utom jag då, forstätter han och fiskar upp sin mobil, modell äldre, ur fickan.
På scen varvas danssteg med felsteg och sång följs av skratt. Gänget tycks ha en särskild blick för det lustfyllda samtidigt som de försöker hålla tungan rätt i mun när Gertie Hautkamp koreograferar.
— Ta det från början igen! hörs en tydlig stämma.
Nedanför scenen sitter regissör Eva Järinge med regiassistent Marianne Björnebom vid sin sida.
– Nu måste ni verkligen sufflera mig, säger en påpälsad Alexandra Lehre innan hon snörper till och blir till en fisförnäm Tågaborgsdam.
Körschemat följs till punkt och pricka. Tempot är högt mellan klädbytena och det ena numret avlöser det andra. Men det råder ingen tvekan om vad som är den drivande motorn i Helsingborgs revyförening.
– Glädjen. Att vi har så kul. Vi är ett kanongäng som verkligen funkar tillsammans, säger Lennart Jensen.
Vad? Helsingborgsrevy.
Var? Teatersalen, Dunkers kulturhus.
När? Premiär fredag 9 mars klockan 19.
För biljetter: kontakta Dunkers kulturhus eller läs mer på www.ticnet.se
Gå till toppen