Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Överklagar dom efter storbråk

De två bröder och den pappa som dömdes efter ett större bråk med ordningsvakter och poliser utanför City Gross den 15 januari 2010, överklagar var och en sin dom.

I tingsrätten dömdes en 25-årig Landskronabo till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Hans 29-årige bror dömdes till villkorlig dom och dagsböter på 3 000 kronor. Deras 56-årige pappa fick villkorlig dom och dagsböter på 12 000 kronor.
25-åringen hävdar i sin överklagan att han blev "spöad" genom knytnävsslag, batongslag och knäande av de ordningsvakter och civilklädda poliser som kom till platsen. Han förklarar att han fick panik när han trodde att han skulle rövas bort för vidare misshandel. Först i efterhand ska han ha förstått att det var civilklädd polis som omhändertog honom.
29-åringen hävdar i sin överklagan att det saknas bevisning för den dom som han fått.
Pappan hävdar att han bara försvarat sig mot "de brutala angrepp han utsattes för av ordningsvakter och polis".
Bråket uppstod då ordningsvakter från en krog omhändertog 25-åringen på en parkeringsplats utanför City Gross. Han misstänktes vara inblandad i en misshandel på Rådmansgatan en stund tidigare. 25-åringens storebror och pappa kom till platsen efter att de fått samtal om att vakterna höll på att slå ihjäl 25-åringen.
Gå till toppen