Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lär ut ekologisk odling

Naturskyddsföreningen Bjäre vill slå ett slag för egen ekologisk odling. På lördag anordnas den första träffen på temat "Odla ekologiskt själv".

Rödbetor av olika slag är möjligt att odla i pallkragar.Bild: Sven-Erik Svensson HD/NST
Då ska en varmbänk, som med hjälp av hästgödsel får fram tidigare grödor, anläggas. Därefter kommer det att hållas ett par kurstillfällen där deltagarna får lära sig att odla ekologiska grönsaker för att bland annat få ett rikare djurliv i trädgården. Längre fram i vår ska det odlas i pallkrage, potatis läggas på groning och såkrukor tillverkas.
– De ska lära sig hur enkelt det är att odla ekologiskt, säger Kerstin Junker Lönnerholm som håller i träffarna för främst nybörjare och familjer.
Första träffen, som hålls hemma hos en medlem i föreningen är på lördag klockan 10. Det krävs föranmälan till Kerstin Junker Lönnerholm via Naturskyddsföreningens hemsida, www. naturskyddsforeningen.se/bjare.
Gå till toppen