Höganäs

Skogsbrynet får nya krögare

Krögarparet Ann och Erik Seth från Ängelholm tar över driften på restaurang Skogsbrynet. Samtidigt ska ägaren Joachim Lindells satsning på övernattning nu bli verklighet.

2008 tog Lerbergsbon Joachim Lindell över Skogsbrynet vid campingen i Lerberget. Nu fyra år senare kliver nya restaurangmänniskor på. Från och med den 1 mars är det Ann och Erik Seth som ska sköta köket. Joachim Lindell står kvar som ägare, men arrenderar ut själva driften.
Det är privata skäl som ligger bakom beslutet.
– Jag ska bli pappa vilken dag som helst. Jag är inte i restaurangbranschen och kände efter ett tag själv att jag inte kunde tillräckligt, säger Joachim Lindell.
Paret Seth är bosatta i Ängelholm och har tidigare drivit en tapasrestaurang där. Men de har även erfarenhet av golfrestauranger och hotellverksamhet.
Joachim Lindell hade redan när han tog över Skogsbrynet planer på att bygga ut med övernattningsmöjligheter. I fjor ansöktes om bygglov och det beviljades först i slutet på säsongen. Nu ska planerna på ett u-format hus bakom restaurangbyggnaden bli verklighet.
– Det blir en 180 kvadratmeter stor byggnad.
Tanken är att bygget ska stå klart i slutet av säsongen. Det blir även andra förändringar. Terrassen ska få en ny inramning. Glasscaféet byggs ut med en butiksyta där man kan köpa tillbehör med sig hem.
– Man ska kunna köpa färdigrätter och tillbehör som kryddor och oljor, berättar Joachim Lindell.
Ann Seth är nöjd med att återigen ha hamnat i krogbranschen.
– Vi har varit ute efter ett litet ställe och det här passade in. Att det dessutom blir ett boende gör det mycket intressant, säger hon.
Även om Ann och Erik Seth tog över på torsdagen så dröjer det ett tag innan man öppnar. Säsongstarten blir till påsk. Och sen är tanken att det hålls öppet på helgerna.
– Men på sommaren blir det fullt ut. Och sedan på hösten går vi tillbaka till helgöppet och sedan tänkte vi även köra lite julbord. När boendet väl är på plats, kan det bli mer öppet, säger Ann Seth.
Även om den senaste restaurang paret drev var tapasinriktad, så kommer inte Skogsbrynet att få ett smårättskök.
– Jag kan tänka mig att vi kör tapas som temakväll. Men det blir en restaurang med blandat utbud som passar de flesta.
Gå till toppen