Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sexuellt ofredad på Wordfeud

En 36-årig kvinna bosatt i Landskrona kommun har polisanmält att hon blivit sexuellt ofredad av en slumpmässig motspelare på Wordfeud.

I spelet finns en funktion där man kan spela mot en slumpmässig motspelare någonstans i världen. Kvinnan ska ha påbörjat eller accepterat inbjudan till ett sådant spel, där hon inte visste vem hon lade bokstavsbrickor mot.Bild: Foto: Scanpix
En 36-årig kvinna bosatt i Landskrona kommun har polisanmält en händelse som sexuellt ofredande. Händelsen inträffade när kvinnan likt hundratusentals andra spelade det Alfapet-liknande spelet Wordfeud på sin mobiltelefon.
I spelet finns en funktion där man kan spela mot en slumpmässig motspelare någonstans i världen. Kvinnan ska ha påbörjat eller accepterat inbjudan till ett sådant spel, där hon inte visste vem hon lade bokstavsbrickor mot.
Någon gång under spelets gång ska hon ha fått meddelanden från motspelaren via spelets chattfunktion. Meddelandena ska ha bestått av närgångna frågor av en typ som kvinnan uppenbarligen inte uppskattade, varför hon polisanmälde saken.
Wordfeud har tidigare figurerat i liknande sammanhang. I Karlstad dömdes nyligen en 45-årig man till två års fängelse för barnvåldtäkt efter att ha träffat en 14-årig flicka via just Wordfeuds slumpfunktion.
De började chatta och chattandet övergick i sms. De bestämde träff i ett skjul i ett skogsområde i slutet av december 2011. Där hade de sex med varandra.
Den 45-årige Karlstadbon, anställd i chefsposition av Karlstads kommun men nu avskedad, ska även betala skadestånd på 85 000 kronor till flickan.
Det är oklart hur långt polisutredningen kring det påstådda sexuella ofredandet för Landskronakvinnan kommer att sträcka sig. Allt som krävs för att registrera sig hos Wordfeud är en mejladress.
Gå till toppen