Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gasbuss helt utbränd vid Kemira

En gasbuss som stod uppställd på Stormgatan vid Kemiras fabriksområde på söder i Helsingborg blev totalt utbränd på fredagskvällen. Räddningstjänsten larmades strax efter klockan 19.30, sedan väktare från Securitas slagit larm.

– Det har inträffat något som har löst ut säkerhetsventilen till gasbehållarna. Därför blev det en våldsam brand i stället för en explosion, säger räddningsledaren Ola Morin.
Rökutvecklingen var mycket kraftig och det hördes smällar i området när däcken exploderade. Inledningsvis avspärrades ett område runt bussen av säkerhetsskäl, men ingen person ska ha kommit till skada. Enligt räddningstjänsten är det inte troligt att fordonet har självantänt.
Bara några meter från branden stod en annan buss uppställd.
–  Vi inriktade först våra insatser på att skydda den hotade bussen, säger Ola Morin.
Ett stenkast från branden, inne på Kemiras fabriksområde, står ett större antal liknande bussar uppställda. Enligt Christer Nilsson, fastighetsansvarig på Kemrias Industripark Sweden, tillhör de MAN Neoplan, som hyr uppställningsplatser på området.
– Man Neoplan har sålt bussar till Köpenhamn och tagit emot inbytesbussar. Ofta plockar man ut en eller flera bussar åt gången från industriparken, säger Christer Nilsson som förklaring till att de stod uppställda utanför området.
Gå till toppen