Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Uppdaterad roande revy

"App to dejt" är en titel som det på olika sätt refereras till under de två timmarna. Årets Helsingborgsrevy lever inte helt upp till namnet att vara i tiden. Upplägget följer den traditionella nummerrevyn. Två akter med generösa doser kroppsmimik, sång och dans och ordvitsande. Igenkänningsfaktorn är hög, med melodier som alla kan. Det droppas Helsingborgs- och nordvästskånska fenomen, från Tågaborg till Mörarp. Att majoriteten av materialet är skrivet av revyfolket bidrar till detta.
Alexandra Lehre har alltid varit klassens clown och älskar att så i händelsernas centrum. Här öppnar hon upp i rollen som livscoach.Bild: Anders Malmberg HD/NST
Lennart Jensen är revyns eldsjäl. Han vågar improvisera när det försvinner text eller det fingerfärdiga trolleritrixet "Vandrande flaskor" går över styr. Han får glatt bifall när han räddar sig ur "Privaten".
Första akten är helt okej. Noterade i pausen att det genomgående är bättre nummer och flyt än under "Vårluft.se" 2011. Regissören Eva Järinge har trimmat de nio på scenen att hålla högt tempo och tajming.
Andra akten drar ibland iväg rejält, med publika gapskratt och applåder. När Lennart Jensen, Jan Goldring och Torbjörn Gustavsson spexar loss i "Let's dance" är det koreografi med stor komik. Eva Thomassons sexualupplysande kärring i "Helt vanlig" håller Eva Rydberg-klass. Sketcherna om äldreboende och pensionärernas villkor får en dimension av svart humor i "Don't care".
Men allt är inte plus. För att vara en uppsättning i Teatersalen på Dunkers i Helsingborg är det, täta klädbyten till trots, litta lågbudget. Enkel och funktionell scendekor signerad Bo Freij, ungefär i samma stil som förra året. Jag har sett mer påkostade och spektakulära lösningar i revyer på mindre orter.
Ensemblens åldersprofil är också för jämntjock. Här saknas en eller ett par ungdomar. Sånginsatserna är inte alltid i paritet med viljan att sjunga.
Musikertrion i Revyorkestern bidrar vitalt till att detta är levande underhållning. Kanske kan de nästa år – för Helsingborgsrevyn fyller sin plats i stadens underhållning – användas mer visuellt aktivt?

"App to dejt", Helsingborgsrevyn 2012

Dunkers scen
Fredag 9 mars
Genre: Revy
Betyg: 3
Gå till toppen