Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nilsson får nytt ÄFF-kontrakt

Jonas Nilsson har gjort en lyckad comeback och den här veckan skriver ÄFF nytt kontrakt med den rutinerade mittbacken.

Jonas Nilsson har visat att han är tillbaka och därmed blir det en fortsättning i ÄFF.Bild: Johan Persson HD/NST
Operationen blev lyckad, patienten är på benen – och nu har ÄFF bestämt sig för att satsa vidare på den rutinerade försvararen Jonas Nilsson.
– Han har fått ett kontraktsförslag och vi håller på med detaljerna. Det är inga konstigheter och jag räknar med att det ska vara klart den här veckan, säger sportchefen Stavros Papadopoulos.
Den 28-årige Helsingborgsgrabben har varit en av de viktigaste kuggarna i ÄFF under de senaste åren men höftbesvär tvingade Jonas Nilsson till två operationer och ifjol gjorde han inte en enda match. Med ett utgående kontrakt ville både han själv och ÄFF avvakta en bit in på försäsongen, men redan mot Halmstad gjorde Jonas comeback under 45 minuter och mot Mjällby gjorde han sin första hela match på över ett år.
– Vi har fått de besked vi ville ha och då är det inget att fundera över. När han är frisk är Jonas en mycket nyttig spelare för oss.
Det finns fortfarande ett litet frågetecken för en annan mittback men Jakob Augustsson är på bättringsvägen och i dagsläget räknar ÄFF med att han ska vara tillgänglig, lite längre fram i alla fall.
– Skulle han få ett bakslag får vi naturligtvis resonera om hur vi ska göra, då behöver vi förmodligen ta in en mittback till. Men som det känns just ska det inte behövas.
Förutom sex nyförvärv har Michael Baggner, Mike Babier och Andreas "Kalle" Karlsson fått A-kontrakt och med Jonas Nilsson och Jakob Augustsson tillbaka är ÄFF-ledningen nöjd med sin trupp.
–Ja, det känns bra och det är inte aktuellt med fler testspelare.
Gå till toppen