Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Rachid missar premiären?

Oturen grinar Rachid Bouaouzan i ansiktet. Med allsvenskan bara två dagar bort fick han en ny smäll på ett knä och avbröt träningen. I dag avgörs om han kan spela mot Norrköping i premiären.

Rachid Bouaouzan.Bild: Britt-Mari Olsson HD/NST
Endast ett par minuter av uppvärmningen på HIF:s lördagsträning var avhandlad när den holländske mittfältaren Rachid Bouaouzan med bister min linkade av planen.
— Det är knäet igen, suckade Bouaouzan och gick med nedsänkt huvud av planen och fick se resten av träningen från läktarplats.
Rachid Bouaouzan, som blev stor hjälte med sina två mål i Supercupfinalen mot AIK förra helgen, har på kort tid fått smällar mot vänster knä. På träningslägret på Mallorca smällde han ihop med vänsterbacken Jere Uronen och tidigare i veckan fick han också sitt knä lindat efter ett träningspass på Heden.
— Det är yttre våld igen på samma ställe som häromdagen. Vi har tagit hand om det i dag enligt konstens alla regler så får vi kolla på hans knä i morgon (söndag) inför träningen och se hur det ser ut. Det är egentligen inte i knäet utan låret precis i muskelfästet. Man kan se det ungefär som en lårkaka fast längre ner, förklarar HIF:s sjukgymnast Martin Berg.
HIF håller tummarna för att skadan ska visa sig lindrig och därför fortsatte man träningen utan att ändra i den uppställning man hade i Supercupfinalen mot AIK. I Bouaouzans frånvaro fick Mattias Lindström spela till vänster på mittfältet och Daniel Nordmark fortsatte till höger när laget tränade på full plan elva mot elva. En indikation på att man hoppas på den tekniske holländaren i premiärmatchen mot Norrköping på bortaplan i morgon.
I annat fall hade Daniel Normark ersatt till vänster och Lindström tagit sin ordinarie plats till höger.
— Söndagens undersökning visar om han kan spela eller inte. Då tar vi beslutet, säger Martin Berg.
Kvar på skadelistan finns Alvaro Santos, Erik Edman och Erlend Hanstveit, där den norske mittbacken ligger närmast en comeback.
— Erlend gjorde sin första träning med laget i dag (lördag) så han har en bit kvar, men skadan är läkt, säger Martin Berg.
Gå till toppen