Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Facebook köper Instagram för sju miljarder

Facebook är på väg att bildfiltreras. Nu köper de upp populära fotodelnings-appen Instagram.

Bild: Scanpix
På måndagen meddelade app-tillverkaren Instagram på sin blogg att de köps upp av nätjätten Facebook.
En miljard dollar, cirka sju miljarder kronor, blir priset för appen som låter sina användare redigera och dela mobilfoton.
Sedan starten 2010 har 30 miljoner Iphoneananvändare laddat ner appen Instagram. För en liten tid sedan lanserades den också till Android-telefoner.
Mark Zuckerberg, vd på Facebook, säger angående köpet att han är nöjd med att ta in ett nytt team till sitt företag, men även att det är en unik affär.
– Det här är en viktig milstolpe för Facebook eftersom det är första gången vi köpt en produkt och ett företag med så många användare. Vi planerar inte att göra fler sådana, om ens några.
Han försäkrar vidare att Instagramanvändarna även i fortsättningen kan välja att inte dela instagrambilderna på Facebook och även följa användare separat från Facebookvännerna.
Gå till toppen