Svalöv

Sköna majblomma, välkommen!

Våren är verkligen på väg och med den kommer så klart en av de allra populäraste blommorna att spira. Den 17 april drar årets majblommeförsäljning igång.

Icke sällsynt, men särdeles rar blomma.Bild: Sonny Thoresen HD/NST
Överskottet från försäljningen, som sköts av skolbarn som lär synas på byn med sina försäljningsväskor, går till driften av Svalövs majblommeförenings koloni i Vejbystrand där barn har möjlighet att åka på kollo under sommaren.
I år är dessutom ett alldeles speciellt år för Svalövs majblommeförening. För den fyller 100 år! Det var specerihandlaren Tomas Olsson som tog initiativet att bilda majblommekommittén, bara fem år efter att Beda Hallberg startat förstamajblomman för att få in pengar för att hjälpa tuberkulossjuka barn.
Jubiléet firas med en konsert i Torrlösa kyrka söndagen den 22 april klockan 18. Där finns Magnus Johansson på trumpet, Marcos Ubeda, klaviatur, Debbie Nilsson, sång samt Svalövs Kulturskolas barnkör för att förgylla tillvaron på alla i publiken. Biljetter hittar man hos Färs och Frosta sparbank, på Gunnarssons, Ica i Teckomatorp samt på Konsum i Kågeröd.
Gå till toppen