Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Äldre man rånad i hemmet för tredje gången

För tredje gången har en man i 80-årsåldern polisanmält att han blivit bestulen i sitt hem. Den här gången bröt han lårbenshalsen och polisen rubricerar händelsen som grovt rån.

En kvinna i 20-årsåldern knackade på hemma hos mannen på Vallgatan vid 19.30 i söndags. Mannen är i 80-årsåldern och använder sig av hemtjänst. Eftersom han trodde att kvinnan kom från hemtjänsten öppnade han dörren.
Kvinnan ska då ha letat upp och tagit hans plånbok. I ett försök att få tillbaka den ska han ha gett sig på kvinnan, varpå han ska ha trillat och brutit lårbenshalsen.
Plånboken innehöll cirka 1 500 kronor.
Det är inte första gången som mannen ska ha blivit bestulen. Sedan årsskiftet har han polisanmält tre liknande händelser.
I januari släppte han in en kvinna som påstod sig komma från hemtjänsten. Hon har troligen släppt in ytterligare en person i lägenheten varpå en dator försvunnit.
I februari släppte han på samma vis in en kvinna som började leta igenom lägenheten. Under tiden kom ytterligare en person, en man, och därefter försvann plånboken med drygt 1 000 kronor.
Vid samtliga tillfällen har mannen lämnat ett liknande signalement på kvinnan, som han misstänker inte jobbar för hemtjänsten på riktigt.
Polisen har ingen misstänkt för varken den senaste eller de tidigare stölderna.
Gå till toppen