Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Nu får Sundin chansen

Det såg först inte ut att vara någon större fara med HIF-anfallaren Thomas Sörums ljumskar. Men konstgräset i Örebro var elakare än väntat och därför kommer den måljagande forwarden att stå över kvällens hemmamatch mot Gais.
Erik SundinBild: Johan Persson HD/NST
— Det är bara att stoppa in nästa forward och det är kanske ingen sensation att Sudden (Erik Sundin) är den som står längst fram och stampar i den kön, säger HIF-tränaren Conny Karlsson.
Det ledarstaben oroar sig för är hur många minuter Sundin har i kroppen. Den ettrige anfallaren har inte startat någon match den här säsongen utan det har bara blivit två inhopp.
— Han har varit borta länge och inte spelat något under försäsongen. Det vi oroar oss för är om man sliter sönder något muskulärt. Vi har ingen tid att läka något när matcherna kommer så tätt.
Sundin själv är inte särskilt orolig.
— Jag känner mig redo för 90 minuter, det är egentligen bara den där matchkänslan man inte kan träna på som saknas, säger Sundin.
Vid sidan av Alfred Finnbogason och Erik Sundin är åter Alvaro Santos med i truppen.
Mot Örebro började Rachid Bouaouzan på bänken till förmån för Daniel Nordmark och västgöten kommer få nytt förtroende till vänster på mittfältet. Mattias Lindström fortsätter till höger.
— Vi har två yttermittfältare som spelade senaste matchen som gör det väldigt bra och skapar väldigt mycket. Därför är det kanske inte så konstigt att vi har en uppställning som är väldigt lik den vi hade upp i Örebro, förklarar Conny Karlsson.
Gais är ett hårt arbetande lag som inte viker ner sig i närkamperna. Det innebär även en hel del frisparkar och därmed ett sönderryckt spel.
— Det blir mycket avbrott och orytmiskt. Jag vet inte om de vill ha det så, planerat, eller det bara blir så. Det gäller för oss att få fart och tempo och när väl gaisarna dyker upp ska bollen vara någon annanstans, säger Conny Karlsson och får medhåll av Mattias lindström som spelat en säsong med göteborgarna.
— Gais är inte rock 'n' roll längre. Det är strukturerat och alla ska veta vad de ska göra. Brittiskt helt enkelt, säger Lindström.
HIF har inte gått segrande från de tre senaste matcherna mot Gais på hemmaplan. Men Conny Karlsson lyfter hellre fram ett annat minne.
— SM-guld. Det var efter matchen mot Gais på bortaplan vi blev Svenska mästare förra året. Jag väljer att se på det positiva.

Ett helt nytt anfallspar ser dagens ljus i HIF:s starelva mot Gais när Erik Sundin paras ihop med Alfred Finnbogasson.

Gå till toppen