Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ajsel dyker upp i Höganäs

Höganäs har gjort klart med en prima förstärkning och på lördag debuterar ex-BoIS-aren Ajsel Kujovic i trean.

Ajsel Kujovic har varit utlandsproffs och han har spelat allsvenskt i Halmstad, men nu lämnar han Landskrona för Höganäs BK och division 3.Bild: Britt-Mari Olsson HD/NST
Han fick inget nytt kontrakt i Landskrona och flytten till Bulgarien blev aldrig av. Nu hamnar förre BoIS-aren Ajsel Kujovic helt oväntat i division 3-klubben Höganäs BK.
– Vi har jobbat hårt för att lösa det här och nu är alla detaljer på plats. På lördag gör Ajsel debut för oss, säger Höganästränaren Burim Nikqi.
25-årige Kujovic, som gjorde sju mål i superettan ifjol, blir förstås en jätteförstärkning på Julivallen och i Bollklubben förenas två gamla KBIF-kompisar.
– Jo, vi bodde grannar och spelade ihop i Klippan, berättar Burim. Jag började snacka med Ajsel för en månad sedan och erbjöd honom träna med oss, om han inte hittade något annat.
Ajsel var ytterst nära en övergång till Lokomotiv Plovdid men affären sprack och för två veckor sedan började han köra med Höganäs. I torsdags skrev han på, på fredag blir han spelklar och på lördag är Kujovic med i bortamatchen mot Malmö City.
– Vi har sytt ihop en helhetslösning där Ajsel kan träna extra med fysexperten Karin Olsson tre gånger i veckan. Det här gäller i första hand fram till sommaren, sedan vill han naturligtvis försöka gå vidare igen.
Eftersom transferfönstret stängdes innan Kujovic hann göra klart med en ny proffsklubb måste han fortsätta sin karriär på amatörnivå och det var så Höganäs kom in i bilden. I Sverige ska alla division 2-spelare, som i Högaborg, Ramlösa och Eskilsminne till exempel, ha kontrakt och därför bedöms de som proffs – men det behövs inte nere i trean.
– Vi har skickat in ett intyg till förbundet, om att Ajsel inte har något gällande avtal med oss, bekräftar Mats Aronsson i Landskrona. Det var en förutsättning för att den här övergången skulle kunna bli av.
Det finns för övrigt två andra spelare från fjolårets BoIS-trupp som numera spelar som amatörer. Skadeförföljde Jesper Olsson börjar om hemma i Marieholm och sparkade Mark Leth tillhör danska division 1-laget Brønshøj.
Gå till toppen