Sport

Lindholm ställer upp i EM

Hon fick barn i början av året. Den 29 april ställer Camilla Lindholm sig på startlinjen i EM i duathlon. "Realistiskt blir det svårt att vinna."

Camilla Lindholm kommer att testa formen i EM.Bild: Britt-Mari Olsson HD/NST
Camilla Lindholm har vunnit EM i duathlon de två senaste åren. Trots att hon den 4 januari blev mamma för första gången finns hon i år åter med i startfältet i sin favorittävling som avgörs i Holland.
– När jag ställer mig på startlinjen har jag tränat i åtta veckor, så taktiken får bli lite annorlunda i år. Innan har jag styrt loppet som jag vill ha det, nu får jag spara mig lite, säger Camilla.
Hon inser att det blir tufft att försvara sin titel.
– Realistiskt blir det svårt att vinna, men jag har kommit igång väldigt bra med träningen och formen är bättre än min tränare trodde den skulle vara. Den riktiga speeden i löpningen har jag dock inte än, säger helsingborgaren.
Hon har nyligen varit på ett träningsläger på Mallorca tillsammans med familjen och tränat i snitt 25 timmar i veckan. Reaktionerna på den snabba återkomsten har väckt reaktioner.
– Jag är helt galen enligt vissa och jag får mycket frågor om det inte är farligt för kroppen. Men varje kropp är unik och jag känner min egen väldigt väl. Enda problemet har varit ryggen, eftersom jag burit på en bebis så mycket.
Camilla ser EM som ett sätt att testa formen och få ett kvitto på var hon står.
– Det är väldigt svårt att säga vad man kan förvänta sig av mig. Om jag efter loppet känner att jag har fått ut det jag har i kroppen, så måste jag vara nöjd.
Gå till toppen