Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen söker hjälp från allmänheten

Jörgen Petersson är stationsbefäl vid polisen i Landskrona. Han säger att man så klart ser mycket allvarligt på vad som hänt.
– Jag fick reda på att han avlidit i går (tisdag). Det här är så fruktansvärt tragiskt, säger han.
I samband med att den äldre mannen avled på lasarettet ändrade polisen genast rubricering på händelsen. Tidigare handlade det om två fall av stöld och ett fall av grovt rån.
Nu är rubriceringen grovt vållande till annans död.
– Vi måste sätta igång och titta på det här. Vi måste bland annat genomföra en rad förhör, säger Jörgen Petersson.
Enligt honom var mannen kontaktbar innan han åkte iväg med ambulans i söndags och kunde då lämna en kort redogörelse för händelsen.
– Men han var inte i skick att hålla förhör med. Dels hade han ont och dels sövde de honom.
Mannen ska också ha lämnat ett utförligare signalement på kvinnan. Exakt hur detta signalement ser ut vill polisen inte avslöja, eftersom det kan sätta käppar i hjulet vid de förhör som ska hållas.
– Det vill vi hålla för oss själva.
Vid samtliga tre tillfällen har mannen lämnat ett liknande signalement på kvinnan. Av allt att döma rör det sig troligen om en och samma person. Vid samtliga tillfällen har han också berättat att hon uppgett att hon kommer från hemtjänsten.
Under onsdagen har det inte gått att nå någon vid polisen som har kunnat redogöra för vilken utredning som vidtagits efter de tidigare anmälningarna.
Det är alltså oklart om man försökt ta reda på om personen verkligen jobbar inom hemtjänsten.
Eftersom saken nu kommit i helt annan dager, efterlyser polisen nu alla uppgifter som går att finna. Den som sett eller hört något på Vallgatan runt klockan 19.30 i söndags, eller vid någon av de tidigare händelserna, uppmanas att ringa polisen på 114 14.
Gå till toppen