Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Politiker vill se över säkerheten

Landskronas politiker är upprörda över att ännu en äldre i Landskrona drabbats hårt av brottslighet. Flera vill se över säkerheten för de äldre.
Kommunalrådet Torkild Strandberg (FP) säger:
– Fallen väcker ganska många reflektioner hos mig – vilket samhälle vi är på väg in i när det saknas elementära spärrar hos individer som inte tvekar att ge sig på en uppenbart svag grupp i samhället. Det viktigaste är att de som står bakom lagförs, att samhället reagerar kraftfullt.
– Vi har ett antal rutiner kring att informera både brukare och anställda inom hemvården om hur man ska bete sig och inte bete sig för att undvika sådant här. Men det finns skäl att se över om vi gör tillräckligt och gör vi rätt.
Kommunalrådet Cecilia Brorsson (M):
– Det är hemskt på alla sätt. Det är en samhällsutveckling där rånare inte skyr några medel. Det är inte något specifikt Landskrona men det är en tråkig utveckling. Hemtjänstpersonalen har tydliga regler men när folk som inte ska bli insläppta ändå blir det, ja, det är jättetrist. Företrädare för de äldre kanske själva kan komma med förslag hur man kan skärpa säkerheten.
Alinda Zimmander (S), andre vice ordförande i omsorgsnämnden:
– Det är fruktansvärt det som hänt. Vi har i nämnden haft uppe det här med personaltätheten och att brukarna ska ha samma personal. Vi har fått veta att det blivit bättre men jag har tänkt lyfta frågan igen för jag har fått signaler om att det inte blivit bättre.
Stefan Olsson, (SD):
– På något sätt måste säkerheten för de äldre bli bättre. Det måste ut information till alla som har hemtjänst, och alla de som inte har det men är äldre, att hemtjänstpersonal har legitimation. Många äldre känner inte till det. Jag förstår att många är oroade.
Gå till toppen