Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Atta spelklar mot Åtvidaberg

En skada på Walid Attas högra underben har oroat i HIF. Men nu har alla orosmoln skingrats. Atta spelar mot Åtvidaberg på Kopparvallen i morgon eftermiddag.

Walid Atta.Bild: Britt-Mari Olsson HD/NST
HIF:s mittback Walid Atta finns inte längre på HIF:s skadelista.
– Det gör fortfarande ont i underbenet, men det är ju bara smärta. Det gäller att bita ihop, så kommer det att gå bra, säger Atta som lämnat klartecken till spel mot Åtvidaberg.
HIF-lagets skadelista innehåller dock två nya namn: Rachid Bouaouzan och Jere Uronen.
På torsdagens träning skulle Rachid slå ett inlägg, då det plötsligt högg till i ena ljumsken. Han försökte träna i går också, men avbröt med en gång. Han åkte inte heller med spelarbussen till Åtvidaberg.
Det gjorde inte heller Uronen, som skadade sig på tisdagens träning.
– Det var ett hopslag knä mot knä med en annan spelare på träning. Ingen större fara. Därför tror jag Jere snart är tillbaka i full träning, säger HIF-tränaren Conny Karlsson.
HIF har tagit fem poäng på de inledande fyra omgångarna i allsvenskan medan Åtvidaberg har spelat ihop nio. Scouten Reine Almqvist har sett båda Åtvidabergs hemmamatcher (mot Gais och Gefle) och säger så här om motståndet i lördagens drabbning på Kopparvallens konstgräs:
– Det är allsvenskans klart snabbaste matta. Efter drygt ett års spel på den behärskar Åtvidaberg det underlaget bra. Därför är Åtvid så svårslaget på sin hemmaplan.
Gå till toppen