Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rachid: "Vi visste vad som felade"

Modet att anfalla gav tre poäng, men det krävdes en storförlust för att HIF skulle hitta rätt igen.

Rachid Bouaouzan säger att HIF visste vad som var fel. Efter derbysmällen pratade laget ut och rättade till sitt anfallsspel.Bild: Johan Persson Foto:
HIF reste sig efter överkörningen av Malmö i torsdags och tog säsongens fjärde seger efter 3-2 hemma mot Häcken. Mittfältaren Rachid Bouaouzan, som var involverade i massor framåt, försöker förklara hur spelet kan förbättras på endast ett par dagar.
- Det sägs att vi har problem att göra mål, men det är inte det som det handlar om utan vi spelar för långt från målet. Vi skapar mycket för att vi vågar anfall. Jag själv hade tre chanser, säger Bouaouzan.
Holländaren tänker på två skott som strök strax utanför Christoffer Källqvist högra stolpe och sedan ett skott i stolpen efter att Häckens Daniel Forsell först stött bollen i stolpen.
- Det viktigaste är att vi skapar chanserna. Mot Malmö skapade vi inte någonting, ett skott på mål... Så ska det inte vara.
Mot Häcken skrapade HIF ihop elva avslut och tre mål. Det kunde ha blivit fler — i ärlighetens namn åt båda håll.
- Vi visste vad som felade och vi pratade om det. Man kan inte säga att allt är okej och att det går bättre nästa gång. Vi måste ta tag i det som är fel, säger Rachid.
Att det blev en så svidande förlust mot Malmö var kanske precis det HIF behövde för att komma på fötter och få saker och ting att åter fungera.
- Vid segrar belyser man inte det som varit fel. Man glömmer allt det som inte funkade i matcherna. Sedan får vi stryk med 3–0 och då lyfter vi upp det. vi borde ha pratat om det tidigare, säger Rachid.
Han jämför det med att städa huset och sopa allt under mattan.
- Man ser inte skiten, men den är där och till sist är det så mycket damm under mattan att du snubblar på den.
Mot Häcken hade Rachid Bouaouzan, som inte kan beskyllas för att vara en defensiv gigant, en ny vänsterback bakom sig. 17-årige Jere Uronen.
- Han är en sådan talang. I den åldern är man ofta ängslig för att göra bort sig, men han tänker så bra. Jag älskar hans sätt att försöka skapa möjligheter i stället för att bara skicka iväg bollen.
Uronen själv kommer promenerande med ett par överdimensionerade hörlurar på det blonda huvudet. En mycket bra debut inför 10 038 åskådare är avklarad.
- Jag har väntat på det här. Häckens första mål hade jag kunnat göra mer på, men det är sådant som händer.
Är du här för stanna?
- Hoppas det, men Erik Edman har varit en av Europas bästa backar så det är tufft. Men ska jag gå framåt måste jag vara bättre än den bäste. Får jag chansen så spelar jag, säger Uronen.

ALLSVENSKAN

HIF-Häcken 3-2
Gå till toppen