Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Grannar bråkade och fälldes

Grannarna kom ihop sig i trappan och det slutade med att båda blev brottsoffer och båda dessutom dömdes till böter.

Den 22-årige helsingborgaren träffade på sin granne, en 61-årig kvinna, i trappuppgången och av någon anledning blev det lite osämja dem emellan. De är inte ens överens om varför det blev så.
Men kvinnan sa "djävla neger" till 22-åringen och försvann in i sin lägenhet och detta fick 22-åringen att bli så arg att han gick ut ur trappuppgången och bankade på kvinnans fönster.
Och han gjorde det så hårt att rutan gick sönder.
Bråket hamnade till slut i tingsrätten som dömde dem båda. Kvinnan fälldes för förolämpning och dömdes till 2 000 kronor i böter. Hon ska dessutom betala skadestånd till 22-åringen på lika mycket.
22-åringen å sin sida blev fälld för skadegörelse och ska även han betala 2 000 i böter. Han ska dessutom betala 500 kronor till brottsofferfonden. Sannolikt kommer sedan en räkning för den sönderslagna rutan.
Gå till toppen